El València CF presenta el projecte del nou estadi

El nou Mestalla tindrà capacitat per a 70.000 espectadors i una coberta solar

Guardar

Presentació del nou Mestalla en València/ Foto: Valencia CF
Presentació del nou Mestalla en València/ Foto: Valencia CF

El València CF ha presentat, aquest matí, el projecte del nou estadi que tindrà capacitat per a 70.000 espectadors i una coberta solar que permetrà que tots els seients de l'estadi tinguen sostre. A la presentació del nou Mestalla ha assistit el director general del club, Sean Bai, el cap d'operacions, Christian Scheneider, l'arquitecte Mark Fenwick i la directora financera, Inma Ibáñez.

Els aspectes del nou estadi que han volgut ressaltar durant la presentació han sigut, d'una banda, la capacitat de l'espai. I és que encara que comptarà amb un aforament de 70.000 espectadors, han confirmat que s'inaugurarà amb tan sols 49.000 per a "adaptar-se a la realitat de l'equip dels últims anys". En aquest sentit, Schneider ha argumentat que "a nivell esportiu un estadi mig buit no és bo, no anima als jugadors, però a més el reglament de la Lliga penalitza si la graderia està buida".

Així i tot, han avançat que les localitats s'ampliaran "faseant les obres" segons les necessitats del moment, amb una instal·lació "tremendament fàcil" de nous seients.

Així mateix, comptarà amb una coberta solar fotovoltaica que permetrà que tots els seients de l'estadi estiguen coberts sota un sostre. Entre altres característiques del projecte, el club ha destacat que comptarà amb balconades mediterrànies inspirades en l'actual Mestalla; i el recinte oferirà una important millora experiencial, quant a la comoditat i visibilitat, així com una gran zona de restauració i oci, que se situarà en el segon anell de l'estadi.

El pressupost seria d'uns 115 milions d'euros, sense incloure el poliesportiu, i ampliar les localitats fins a 70.000 suposaria entre sis i huit milions més. Les obres durarien entre 20 i 22 mesos. Sean Bai ha sostingut que la intenció és "acabar l'estadi al més prompte possible" i que "els ciutadans i el club disposen d'unes noves instal·lacions que puguem gaudir tots junts".

Per part seua, la responsable financera ha insistit en la viabilitat del pla, el pressupost del qual està "100% cobert" amb la venda d'actius – el terciari del Nou Mestalla i l'edifici d'oficines – i els 80 milions procedents del fons CVC, a més de 15 milions procedents de préstecs pont amb entitats financeres "per si sorgeixen imprevistos".

Finalment, Sean Bai ha remarcat que l'ATE "no està caducada" i que el club ha presentat documents que demostren que compleix amb els principals punts. Així, preguntat sobre la possibilitat d'acudir als tribunals, ha assenyalat que el club "ha de defensar els seus interessos".

D'aquesta manera, ha deixat clar que "si malgrat la nostra voluntat d'arribar a acords presentant projectes de construcció creïbles des del punt de vista econòmic i financer, l'administració decideix seguir avant amb la caducitat de l'ATE, el club es veurà obligat a recórrer aquesta decisió, perquè ens semblaria una mesura bastant desproporcionada i injustificada".

Arxivat a:

Destacats