València celebra el Dia de la Policia amb la convocatòria de 77 noves places d'agent i l'impuls d'unitats en els barris

Guardar

Dia de la PLV
Dia de la PLV

L'Ajuntament ha celebrat hui l'homenatge que anualment rendeix a la Policia Local amb motiu de la festivitat d'aquest cos de seguretat. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit l'acte de lliurament de condecoracions, un acte en el qual també ha assistit el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano i altres membres de la corporació i la societat civil i militar. Un acte que distingeix «els millors servicis que han realitzat els efectius policials i premia el seu sacrifici en el compliment del deure, el valor, el mèrit o la llarga trajectòria professional». Durant l'acte l'alcalde ha anunciat que "hui el BOE publica l'obertura de termini per a la presentació de sol·licituds per a les 77 noves places de policia local". Una convocatòria que permetrà que quan finalitze l'actual legislatura "la Policia Local de València tinga 400 agents més al carrer que l'any 2015, així com un 6% més de dones", ha assenyalat l'alcalde.

Per la seua banda el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha destacat la important labor realitzada durant els últims anys, que s'ha traduït en "aquests nous 400 agents, en una baixada de la mitjana d'edat de 5 anys, en jupetins antibales per a tots els policies i en la millora general de tot l'equipament". Cano també ha destacat l'esforç realitzat en la formació, "especialment en assumptes tan importants com els delictes d'odi o la diversitat".

Ribó ha remarcat l'important paper que la Policia Local té en aspectes prioritaris de la ciutat com la mobilitat sostenible o la recuperació d'espai públic per a les persones que "precisava un nou paradigma policial, que es pot afrontar gràcies a la incorporació dels nous 234 agents, que impulsaran la policia de Proximitat, i millorarà la presència de policia en els barris". A aquest respecte, Cano ha anunciat "la creació de la unitat de proximitat i convivència, que farà un gir transcendental millorant, encara més, eixa visió desconcentrada de València, on tots els barris i districtes de la ciutat tenen la mateixa importància".

Un altre dels aspectes en el que ha destacat durant l'últim any el treball de la Policia Local és la lluita contra la violència de gènere, en la qual destaca la labor del Grup GAMA, que vetla per la seguretat de milers de dones de la ciutat de València. També la lluita contra el canvi climàtic, que tal com ha afirmat Cano, "suposa l'obligació de fer front a totes les emergències i catàstrofes que està provocant". El regidor ha recordat que "aquest mes d'octubre es compleixen 65 anys de la riuada, en la qual van caure menys litres per metre quadrat que, per exemple, el passat 3 de maig. En aquesta ocasió la ciutat va seguir el seu curs amb normalitat, el que cosa parla bé dels assoliments en matèria de seguretat i emergència que ha aconseguit la ciutat".

Condecoracions

El lliurament de condecoracions ha destacat la Medalla-Cruz al Mèrit Professional amb distintiu blau, per la realització d'un servici d'extraordinària importància o dificultat, en el qual han evidenciat destacades qualitats professionals, a cinc agents del cos, i la Medalla-Cruz amb distintiu blanc, a títol pòstum, a l'Inspector Antonio José Belchí, mort recentment. La condecoració reconeix la seua irreprotxable trajectòria al capdavant de diferents unitats, especialment el grup G.O.E i la Unitat de Convivència, en el qual ha destacat pel seu constant treball i dedicació, on va ser un referent de conducta per als membres d'aquesta unitat així com per a la resta de membres del cos.

També s'ha reconegut la important labor de cooperació i col·laboració amb la Policia Local de València a destacats dirigents relacionats amb la seguretat com el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel Batalla o l'Inspector Cap de Policia Nacional, Enrique Guariunós Martí. A títol col·lectiu s'ha reconegut el treball de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València, UDYCDO.

Destacats