València, bressol d'esdeveniments amb la sostenibilitat com a eix principal

La celebració d'esdeveniments com la Copa Davis a València posaran el focus per convertir-se en una "edició sostenible"

Guardar

Presentació de la iniciativa sostenible de la Copa Davis
Presentació de la iniciativa sostenible de la Copa Davis

Amb el pas dels anys, la sostenibilitat va guanyant pes no sols en la construcció d'infraestructures o iniciatives públiques, sinó també en esdeveniments d'àmbit cultural o esportiu. Així, València continua fent passos avant en aquest àmbit per a continuar sent un referent a nivell internacional, com ja es va promocionar en l'Expo Dubái 2020.

L'últim exemple pel qual València continua posant el focus en la sostenibilitat es troba en l'organització d'esdeveniments esportius de gran magnitud com el de la Copa Davis. En la jornada d'ahir, Ecovidrio i Kosmos van anunciar la iniciativa 'Make It Green', per la qual es promourà durant el torneig el disseny i desenvolupament d'estratègies per a impulsar la sostenibilitat com a element diferenciador i de futur de la Copa Davis.

Aquest tipus d'esdeveniments esportius són pioners a nivell nacional. Per primera vegada, durant la Copa Davis es mesurarà la petjada de carboni que generen cinc dies de competició, alguna cosa que ja s'ha arribat a realitzar en tornejos convencionals com el Comte de Godó.

El director de la Copa Davis i extenista professional, David Ferrer, és bé coneixedor de la importància de la sostenibilitat en l'àmbit de l'esport professional, una cosa la conscienciació de la qual "ha anat creixent al llarg dels anys". Per això, ressalta que és "molt important que conscienciem a la societat de l'important que és cuidar el planeta i la Copa Davis pot aportar aqueix granet d'arena gràcies a la seua projecció internacional".

El mes de juny passat ja es va celebrar a València un torneig que, per primera vegada, va ser capaç de compensar la seua petjada de carboni. Es tracta del BBVA Open Internacional València, dirigit per Anabel Medina, que va posar en marxa mesures d'estalvi energètic, reciclatge i reducció d'emissions en una clara aposta per la sostenibilitat.

Pla de sostenibilitat turística

Ciudad de las Artes y la Ciencias
Ciutat de les Arts i les Ciències

D'altra banda, l'Ajuntament de València va presentar dimarts passat el seu Pla de Sostenibilitat Turística 2022-2024, amb 7,5 milions d'euros procedents dels fons Next Generation. Per això, la capital valenciana aspira a tindre un turisme que siga símbol de "motor econòmic", "benestar per a la ciutadania" i "protecció mediambiental".

El conjunt d'actuacions d'aquesta iniciativa centrada en la sostenibilitat es divideix en 4 eixos: transició verda i sostenible, millora de l'eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, afirma que "València es troba en condicions d'implementar un pla ambiciós que permeta assumir responsabilitats quant a la minimització de l'impacte de l'activitat turística, tant a nivell social com mediambiental", i precisa que aqueix pla "acompanyarà a les empreses turístiques en el salt necessari en matèria d'accessibilitat, sostenibilitat i digitalització de serveis i processos".

De fet, aquesta setmana l'Ajuntament de València ha rebut ja "més de dos milions que podrem utilitzar per a dur a terme totes les accions polítiques que hem establit per a aconseguir els objectius de ser un destí sostenible", apunta Gómez.

Destacats