València atén a 762 persones majors durant el primer mes d'atenció presencial

Guardar

tercera edad personas mayores
tercera edad personas mayores

L'Ajuntament de València ha ajudat 762 persones majors de 65 anys a realitzar els seus tràmits en el període d'atenció presencial específica que s'ha habilitat tots els dijous, de 10 a 12 hores, sense necessitat de cita prèvia i que va començar a funcionar el passat 7 d'abril. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha destacat la bona acollida d'aquesta iniciativa que pretén facilitar la relació de l'administració amb les persones majors després que quasi un miler de persones s'hagen beneficiat d'aquest servici d'atenció específic en les diferents seus municipals, tan sols en el primer mes de funcionament.

Sanjuán ha informat que tots els dies en què el servici ha estat actiu s'han superat el centenar d'atencions en les seus habilitades a les dependències de Tabacalera, la plaça de l'Ajuntament i les juntes de Maritim, Trànsits i Abastos, i fins i tot ahir dijous ja s'havia arribat a 221 en un dia, la dada més alta ara per ara. Les gestions relacionades amb el Padró, el Registre General i els Certificats de Signatura han suposat 453 de les atencions prestades, mentre que la resta, 309, feien referència a assumptes tributaris, segons les xifres recopilades per la Regidoria d'Hisenda.

Les gestions més habituals en matèria de gestió tributària són les que tenen a veure amb l'Impost de Béns immobles (IBI), un impost el termini de pagament del qual es va obrir el mes d'abril. No obstant això, també s'han solucionat diferents peticions d'ajuda sobre l'impost de vehicles, el pagament d'impostos en termini de pagament i fora de termini.

Pel que respecta a l'atenció del Servici General i del Padró, és aquest últim el que més consultes ha rebut, amb 318 en els quatre dijous que s'ha prestat l'atenció presencial específica per als majors de 65 anys en les dependències municipals. Els tràmits d'informació i sol·licitud de signatura electrònica han sumat 135 atencions.

El servici d'atenció presencial de majors que ha habilitat l'Ajuntament de València tots els dijous de 10 a 12 hores sense cita prèvia és una iniciativa que s'emmarca en les polítiques que està impulsant l'Equip de Govern perquè totes les persones majors disposen d'un tracte amable, respectuós i personal tant en l'administració com en les entitats financeres.

En aquest sentit, s'han activat mesures com la reserva de bons al consum per a les persones majors, el projecte de Bancs Amigables i totes les iniciatives que està desenvolupant la Defensora de les Persones Majors, Asunción Pérez, per a garantir l'accés d'aquest col·lectiu als servicis municipals. Igualment, per a evitar la bretxa digital que afecta bona part les persones majors, s'han impartit cursos de formació financera digital en els 50 centres de majors de la ciutat i s'ha multiplicat per quatre l'oferta de formació digital.

Finalment, el consistori també ha inclòs una clàusula en el nou contracte amb les entitats financeres perquè les que contracten amb el consistori es comprometen a prestar un horari especial individualitzat per al col·lectiu de persones majors de 65 anys i que adopten mesures que faciliten l'ús dels caixers i s'eliminen barreres i obstacles que impedisquen o dificulten el seu ús.

Destacats