València aprova el pagament d'1,2 milions d'euros per a compensar la pujada del cost de l'energia entre microempreses i autònoms

Guardar

Sergi Campillo i Borja Sanjuán en roda de premsa
Sergi Campillo i Borja Sanjuán en roda de premsa

La Junta de Govern Local ha aprovat el pagament d'1,2 milions d'euros per ajudar a les persones autònomes i microempreses de la ciutat de València a compensar la pujada del preu de l'energia que s'ha produït des del començament de la guerra d'Ucraïna. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut en roda de premsa al costat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat compte hui d'aquest i altres acords de l'executiu municipal com, per exemple, la pujada d'un 33,3% del xec escolar per al tram d'edat que va de zero a dos anys.

Text "És més difícil per a un xicotet comerç o per a un autònom assumir la pujada del cost de l'energia que per a una gran superfície, que té un múscul financer diferent" ha afirmat Sanjuán, qui ha explicat que "per a això hem aprovat les ajudes d'1.214.000 euros que compense la pujada d'aquest cost energètics per als qui hagen suportat increments de més de 500 euros en l'últim any".

En la sessió de hui, la Junta de Govern ha aprovat l'ordre de pagament d'aquestes ajudes, que suposarà el cobrament de 313,76 euros per part de 3.872 microempreses i persones autònomes de la ciutat. Les ajudes es distribuiran entre els diferents barris i districtes de la ciutat "de manera que, per exemple, el districte de Ciutat Vella rebrà 128.000 euros i el de Patraix 88.000. També entre sectors econòmics, sent el comerç al detall el que més ajudes reba", ha indicat el regidor d'Hisenda.

Xec escolar

L'executiu municipal també ha resolt la convocatòria del xec escolar del curs 2022-2023. Tal com ha indicat Sanjuán "es tracta d'una convocatòria que té canvis respecte a edicions anteriors, com la convivència amb la gratuïtat de les escoles infantils de dos a tres anys promoguda per la Generalitat, que allibera fons municipals per a la resta de famílies". El canvi permetrà que les famílies amb fills de zero a dos anys perceben un 33% més d'ajudes. Els qui rebien 90 euros passaran a rebre 120 euros cada mes "que permetrà a les famílies amb menys recursos escolaritzar als seus fills en igualtat des dels zero anys", ha remarcat el regidor d'Hisenda.

Arxivat a:

Destacats