València aprova els plecs de licitació de la Plaça de la Reina

Sense "poder avançar una data concreta", des de Mobilitat assenyalen que queda menys per a iniciar els 12 mesos d'obres de la peatonalització

Guardar

grezzi plaza reina
grezzi plaza reina

L'Ajuntament de València aprova aquest matí, en la Junta de Govern, els plecs de licitació per a la reforma de la plaça de la Reina. Així, el compte enrere per a l'inici del termini d'execució de 12 mesos s'acurta: els serveis tècnics deuran ara estudiar entre les 36 ofertes presentades, sobre la base de diferents criteris, perquè, en 2021, la peatonalització de l'enclavament urbà siga realitat.

"S'han creat uns criteris de valoració per a fer que la direcció de l'obra siga de la qualitat necessària, pels grans imports i la localització", ha assenyalat el Regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

Segons ha relatat l'edil, en els plecs es manté el "termini d'execució de 12 mesos" que s'havia marcat, i comptarà amb un preu previst de 532.400 euros, IVA inclòs. Un preu que podria variar, no obstant això, després de la licitació, perquè entre els criteris, encara que l'econòmic és el que més pes té, també compten uns altres com l'experiència.

El preu de l'obra presentada per l'empresa es valorarà com més baix siga, amb un màxim de 35 punts. No obstant això, es valorarà fins a 11 punts "l'experiència específica del director d'obra" amb relació a aquestes operacions de gran envergadura, rehabilitació d'edificis i rehabilitació d'elements estructurals d'edificis. Hi haurà, a més, una ponderació addicional "amb un màxim de 8 punts" per experiència de conversió en zona de vianants en entorns singulars, com a places o zones amb monuments protegits, com és el cas de la plaça de la Reina. Finalment, hi haurà un altre criteri, de màxim 6 punts, sobre l'experiència específica del coordinador de seguretat i salut "en obres d'intervenció, rehabilitació d'edificis i reurbanitzacions en zones urbanes consolidades".

Remodelación Plaza de la Reina

La varietat d'experiència demandada és relativa a la naturalesa de l'obra: no es tracta només de remodelar la superfície i convertir en zona de vianants la plaça, també d'escometre una gran reforma en el pàrquing subterrani i canviar les rampes d'entrada i eixida.

Segons ha relatat el regidor, la Mesa de Contractació de l'ajuntament ha validat, inicialment, 36 ofertes de les 37 presentades, que seran ara les que calga revisar sobre la base dels criteris dels plecs presentats. Durant un mes, des de hui, les empreses podran presentar la informació actualitzada als plecs i, després, començarà la valoració. Aquesta etapa intermèdia, entre la presentació d'ofertes i l'execució de l'obra, és la que dificulta posar una data concreta d'inici: "De moment és prematur donar dates, però esperem que com més prompte millor. La voluntat és activar tots els serveis possibles per a accelerar el necessari la valoració de les ofertes i, així, seleccionar l'empresa", ha assenyalat el regidor.

Arxivat a:

Destacats