València acull la Gala de la Guia MICHELIN Espanya&Portugal 2022

L'esdeveniment tindrà lloc aquest dimarts 14 de desembre en el Palau de les Arts Reina Sofia i serà retransmés en directe des de la web de la Guia MICHELIN

Guardar

Quique Dacosta, Emiliano García Domene, Francesc Colomer i altres autoritats en l'anunci de la data i lloc de la Gala MICHELIN 2022
Quique Dacosta, Emiliano García Domene, Francesc Colomer i altres autoritats en l'anunci de la data i lloc de la Gala MICHELIN 2022

La celebració més esperada pels amants de la gastronomia ja ha arribat. La Gala de presentació de la Guia MICHELIN España&Portugal 2022 se celebrarà en el Palau de les Arts Reina Sofia de València aquest dimarts dia 14. Un esdeveniment únic que tindrà lloc per primera vegada en el 'cap i casal', al qual acudiran els més distingits xefs del moment i en el qual s'anunciaran als nous guardonats.

Un esdeveniment en el qual la Comunitat Valenciana serà la protagonista. Durant el Saló Mediterránea Gastrónoma, MICHELIN va revelar als nou xefs que, de la mà de Quique Dacosta, coordinador gastronòmic de la Gala, cuinaran el sopar per als convidats a la celebració. Així, Ricard Camarena, Luis Valls, Alberto Ferruz, Kiko Moya, Begoña Rodrigo, Susi Díaz, Raúl Resino i Miguel Barrera, tots ells amb restaurants en la comunitat, seran els encarregats d'elaborar una sèrie de plats que representen la riquesa i l'essència de la gastronomia valenciana.

Tant Quique Dacosta, xef del restaurant amb més estreles MICHELIN de la Comunitat Valenciana, com Emiliano García Domene, regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València, es van mostrar des del principi satisfets i emocionats amb la selecció de València com a seu de la Gala. "És una oportunitat per a tots els cuiners i cuineres valencianes i per a tot el sector de la restauració. És el millor moment per a fer valdre la cuina de la Comunitat Valenciana, el seu rebost, la seua tradició, la seua singularitat i la seua alta cuina, que en els últims anys està sent reconeguda a tot el món", va declarar Dacosta.

La presentadora i actriu alacantina Ana Milán serà la responsable de conduir la Gala. A més, també ha sigut la protagonista de 'MEDITERRÁNEO, Tierra de Estrellas', una sèrie de promoció en la qual Milà ha fet un viatge a través de les tres províncies de la Comunitat Valenciana donant a conéixer els productes, els productors i els xefs més representatius de la cuina del territori valencià.

Cuina i impacte ambiental

Una altra de les protagonistes de la Gala serà la sostenibilitat. Des de l'edició celebrada en el 2020, MICHELIN premia amb l'Estrella Verde MICHELIN als restaurants més compromesos amb la sostenibilitat i el medi ambient. És, per tant, un reconeixement a la gastronomia sostenible, a l'esforç d'aquells xefs que tenen sempre en compte el respecte a la naturalesa i afavoreixen els seus ritmes en totes les seues creacions. Ricard Camarena va ser l'únic xef valencià que va rebre aquesta distinció en l'edició passada, i se li va premiar per l'ús en els seus plats d''agricultura a la carta' i de 'semiconserves'.

Per a aquesta Gala MICHELIN 2022, es mesurarà la petjada de carboni que generarà l'esdeveniment, amb l'objectiu de reduir-la en pròximes edicions, a més d'altres mesures en la Gala que ajudaran a disminuir impacte ambiental durant aquesta. El passat dia 29 de novembre va tindre lloc també a València la celebració del Debat de la Gala, en el qual Ricard Camarena (Restaurant Ricard Camarena), Ángel León (Restaurant Aponiente), Rodrigo de la Calle (Restaurant El Invernadero) i Elvira Fernández (Restaurant El Llar de Viri), i altres professionals del sector gastronòmic van argumentar a favor del canvi cap a la sostenibilitat en la cuina.

Restaurants amb estrela a la Comunitat Valenciana

La Guia MICHELIN 2021 recull un total de vint-i-un restaurants situats en la nostra comunitat amb almenys una estrela. El restaurant Quique Dacosta a Dénia està al capdavant: compta amb tres estreles en el seu palmarés. Li segueixen amb dos cadascun El Poblet (també de Quique Dacosta) a València, L'Escaleta a Cocentaina (Alacant), Ricard Camarena a València i BonAmb a Xàbia (Alacant).

Finalment, els restaurants Baeza & Rufete a Alacant, La Salita a València, Tula a Xàbia (Alacant), El Xato en La Núcia (Alacant), Sucede a València, Orobianco a Calp (Alacant), Audrey's by Rafa Soler a Calp (Alacant), Casa Manolo a Daimús (València), Monastrell a Alacant, Raúl Resino a Benicarló (Castelló), La Finca a Elx (Alacant), Beat a Calp (Alacant), Casa Pepa a Ondara (Alacant), Sents a Ontinyent (València), Riff a València i Cal Paradís a Vall d'Alba (Castelló) tenen cadascun d'ells una estrela.

Destacats