València aconsegueix una xifra rècord d'afiliacions des de 2006 amb 426.000 persones

Guardar

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, a l'Ajuntament de València
El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, a l'Ajuntament de València

Segons les dades facilitades per Labora, la ciutat de València ha registrat el desembre de 2022 la seua millor dada d'atur des de fa 14 anys, amb 48.394 persones desocupades. A més, aquest mes de desembre s'ha registrat un descens de l'atur de 6.030 persones respecte al mateix mes de 2021. L'alcalde, Joan Ribó, ha manifestat que "el descens de la desocupació i l'augment de les afiliacions a la Seguretat Social són una gran notícia, més encara tenint en compte que la majoria d'eixes contractacions són indefinides. Tindre un treball estable permet a les persones tindre un projecte de vida i això és molt important".

"El mes de desembre ens deixa una xifra molt positiva, la majoria de les persones que han trobat feina a la nostra ciutat són dones, la qual cosa vol dir que estem contribuint a reduir la bretxa de gènere en l'ocupació", ha indicat l'alcalde, Joan Ribó. Per la seua part, el regidor responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha destacat que "quan vam entrar a governar en juny de 2015 ens vam trobar amb 69.035 persones desocupades i ara hem aconseguit reduir-ne aquesta xifra un 30%, la qual cosa vol dir que 20.641 persones han eixit de l'atur a la nostra ciutat", ha destacat.

En desembre el protagonisme d'aquest descens recau en les dones, perquè de 445 persones menys en atur en aquest mes respecte a novembre, 423, això és, el 95%, són dones. A més, per edats, destaca el descens de l'atur en persones majors de 45 anys, que suposen un 50,8% de les persones que han trobat ocupació en aquest mes.

Així mateix, segons les dades facilitades per Labora, al mes de desembre es van registrar 24.055 contractes, sent de tipus indefinit 12.147, això és, el 51% dels contractes signats al desembre són indefinits. "València continua liderant l'estabilitat en l'ocupació. Per quart mes consecutiu més de la meitat dels contractes signats són de tipus indefinit, els quals han crescut més d'un 238% en un any", ha destacat Sanjuán.

"Aquesta és la radiografia: el desembre de 2021, menys d'un 9% dels contractes era de tipus indefinit, mentre aquesta xifra ara suposa el 51%. Això ens ve a dir que en un any s'han signat 8.556 contractes indefinits més i que, per tant, trobem una major estabilitat en l'ocupació. Aquesta dada ens torna a confirmar que la reforma laboral del govern ha sigut i està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball", ha remarcat l'edil Borja Sanjuán.

D'altra banda, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatives al mes de novembre de 2022, el nombre d'afiliacions a la ciutat de València ha augmentat fins a les 426.608, una xifra rècord des de gener de 2006. La xifra de persones afiliades ha crescut un 1,7% respecte al mes d'octubre i un 4,3% respecte al mes de novembre de 2021, la qual cosa suposa un increment de 17.559 cotitzadors tan sols en l'últim any. A més, si s'analitzen les dades en comparació amb el mes de novembre de 2019, abans de la pandèmia, les afiliacions han crescut en 32.634 (8,3%).

"Amb les dades que hem conegut hui, València continua situant-se com la gran ciutat que més ocupació està creant. Al novembre vam tindre rècord d'afiliacions a la Seguretat Social des de fa 16 anys; i aquestes xifres, junt amb les d'atur que hem conegut hui, mostren la consolidació de l'ocupació a la ciutat de València", ha destacat el regidor.

"Totes aquestes xifres demostren que la recuperació econòmica s'està produint a València i, de fet, el dinamisme del mercat de treball que trobem en els últims mesos és un clar símptoma de la millora", ha indicat Sanjuán.

"És inqüestionable: les dades ens indiquen que anem pel camí adequat, però, així i tot, no baixem la guàrdia. Des de València Activa continuarem treballant per a millorar l'ocupabilitat dels valencians i valencianes, posant especial atenció als col·lectius que més dificultats afronten", ha conclòs Borja Sanjuán.

Destacats