València licita les obres de la nova plaça del Músic Antoni Eiximeno

Sandra Gómez: "El projecte ha sigut dissenyat de la mà dels veïns i veïnes de la Malva-rosa i soluciona un dels problemes del barri"

Guardar

Pla de les obres d'urbanització de la plaça del Músic Antoni Eiximeno
Pla de les obres d'urbanització de la plaça del Músic Antoni Eiximeno

La Junta de Govern aprovarà divendres la licitació de les obres d'urbanització de la plaça del Músic Antoni Eiximeno, a la Malva-rosa. El projecte, que té una inversió d'1.416.214,71 euros (IVA inclòs) i un termini estimat d'execució de sis mesos a partir de l'adjudicació, inclou nova vegetació, jocs infantils i mobiliari urbà que contribuirà a crear zones agradables d'estada per als veïns i veïnes, segons ha anunciat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, qui s'ha felicitat pel pas definitiu d'aquest projecte "que transformarà el que hui és un solar en un nou punt de trobada per als veïns i veïnes de la Malva-rosa i convertirà el nou espai en una fita més del projecte de València, ciutat de places".

Sandra Gómez ha reconegut que "si em pregunten per una de les notícies que més ganes tenia de donar enguany, sense cap dubte seria aquesta: traure ja la licitació de les obres de la plaça d'Antoni Eiximeno en el barri de la Malva-rosa. És un projecte que donarà solució al greu problema d'inundacions i, per tant, de brutícia i degradació que havien patit els seus veïns i veïnes en el barri de la Malva-rosa". Segons la vicealcaldessa, "el solar actual serà substituït per una gran plaça, un gran espai de trobada, de socialització, amb zones comunes, zones verdes, parcs infantils i que també inclou zones d'estada perquè totes les entitats veïnals culturals, i fins i tot falleres, puguen utilitzar un gran espai diàfan, que els permetrà l'organització de diferents activitats", ha continuat.

La regidora ha destacat que el procés de transformació de la plaça s'ha treballat intensament amb el col·lectiu veïnal: "Estic molt contenta amb aquest projecte perquè el disseny de la nova plaça ha vingut de la mà dels veïns i veïnes a través del procés participatiu, però també perquè hem desembussat un dels greus problemes que venia arrossegant el barri de la Malva-rosa des de feia dècades i que s'hi mereixia ja una solució". Sandra Gómez ha recordat la complexitat del projecte "perquè la majoria dels terrenys i de les parcel·les eren privades. Però em vaig comprometre l'any 2019 i hem estat treballant de valent aquests anys per tirar endavant les expropiacions per poder tindre el projecte aprovat".

Segons Gómez, "amb aquest projecte continuem treballant per a dignificar i millorar l'espai públic del barri de la Malva-rosa. Transformem un solar buit en un espai per a les persones, agradable i verd, i complim amb les reivindicacions dels veïns i veïnes del barri en línia amb el nostre projecte de València, ciutat de places".

El projecte

En l'actualitat, la plaça del Músic Antoni Eiximeno és un solar que es troba sense pavimentar i presenta problemes de bassals i inundacions que es repeteixen en cada episodi de pluges. Amb la urbanització de la plaça es planteja donar solució a aquesta situació, transformant l'espai urbà per convertir-lo en una plaça per a vianants amb noves zones verdes.

L'àmbit d'actuació abasta una superfície de 6.230 metres quadrats i comprén tota la plaça del Músic Antoni Eiximeno. La plaça ocupa l'interior de l'illa que delimita al nord amb el carrer de Sant Rafael; al sud amb el carrer de Sant Joan de Déu; i que està oberta als carrers de l'Enginyer Fausto Elío i del Doctor Álvaro López.

La nova plaça estarà composta per espais oberts, interrelacionats i sense elements divisoris per afavorir un espai públic flexible. A més, disposarà de paviments en diferents tons, que formaran un dibuix que uneix les diferents zones verdes i d'estada. Inclourà alhora una zona central de pas que connectarà el carrer de l'Enginyer Fausto Elío i del carrer del Doctor Álvaro López. Sobre aquesta zona s'hi col·locaran, a més, diferents elements de mobiliari, seients i vegetació. En el sud-oest, se situarà una zona de relació i oci entre jardineres de diferent altura; en la zona nord es mantindran els grans arbres existents i s'afegiran xicotetes jardineres per a envoltar i protegir els plataners; i, finalment, es disposarà d'un espai en forma circular que delimita una zona d'esplai per als més xicotets. A més, es dona solució al desnivell existent en la zona central de la plaça mitjançant la col·locació d'un banc corregut, que crearà una zona de seient.

El projecte, amb un termini execució previst de sis mesos, té una inversió d'1.416.214,71 euros (IVA inclòs) i preveu a més la reposició del tram de vorera del carrer de l'Enginyer Fausto Elío, la reurbanització dels escocells del mateix tram i la pavimentació del passatge que connecta la plaça amb el carrer de Sant Rafael.

Destacats