Un contenidor cultural al Parc Central de València

El futur Ribes Espai Cultural estarà pensat per albergar qualsevol tipus de disciplina artística

Guardar

parque-central
parque-central

El Parc Central de València continua agafant forma. Ara, és moment d'abordar les obres per a transformar les naus en espais de reunió. Així, la Junta de Govern de València ja ha aprovat, amb un cost de 388.070 euros, l'adjudicació del contracte d'obres que transformarà la Nau 3 en un espai cultural, sota el nom de Ribes Espai Cultural (REC).

Un nou projecte, impulsat per la regidora de Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, que comptarà amb un termini d'execució de 75 dies, i oferirà noves propostes culturals que se sumaran a l'ampli ventall amb el qual ja compta el barri de Russafa. Així, no es tracta de contraprogramar, sinó de comptar amb un espai, on els assistents puguen gaudir de diferents tipus de disciplines artístiques, que diversifique l'oferta cultural de la ciutat.

Per aquest motiu, el futur Ribes Espai Cultural estarà a la disposició de totes les entitats culturals de la ciutat que vulguen triar aquest espai com a escenari per a les seues propostes culturals. Exposicions, ponències, teatre o concerts, el REC es dissenyarà com un espai versàtil en el qual tota activitat cultural puga tindre cabuda.

D'aquesta manera, com ja es va avançar, la Nau 3 es planteja com un espai diàfan que ofereix la visió global de la nau, però que pot acollir diverses activitats mitjançant un sistema de tarimes mòbils que permet elevar determinades parts del sòl en diferents punts, aconseguint així disposar d'escenaris en diferents zones, i fins i tot un sistema de graderies opcional. Així mateix, el disseny permet la divisió de l'espai de manera temporal mitjançant envans mòbils per a la instal·lació de panells expositors.

No obstant això, no és l'únic espai que s'ha projectat per al Parc Central de València. I és que al nou centre de la Universitat Popular de Russafa, situat a la Nau 2, coneguda com a Ribes Espai Universitat, s'afegiran, en un futur, un espai per a usos esportius (Nau 1) i un Centre Municipal de Serveis Socials i un Centre d'Integració Sociolaboral de Joves (Nau 4).

Destacats