Un calendari amb les millors escenes de la trajectòria de Berlanga homenatjarà el cineasta valencià

El calendari, dissenyat per Ortifus, es podrà aconseguir en les oficines de Turisme de l'Ajuntament de València

Guardar

Sandra Gómez, Emiliano García i Ortifus en la presentació del calendari de l'Any Berlanga
Sandra Gómez, Emiliano García i Ortifus en la presentació del calendari de l'Any Berlanga

L'Ajuntament de València continua retent homenatge al cineasta valencià Luís García Berlanga, i ho fa amb un calendari creat pel dissenyador i humorista gràfic Ortifus. Es tracta de 12 vinyetes que representen escenes de les seues pel·lícules més conegudes, però també de les grans fites de la vida Berlanga, com la fundació de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya o el lliurament del seu llegat a l'Institut Cervantes, però, això sí, "amb l'estil irònic i incisiu que tant caracteritza a Ortifus", ha explicat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.

Aquest calendari, completament gratuït, es podrà sol·licitar en les oficines de Turisme de l'Ajuntament de València, però a més es repartirà entre els centres juvenils, de persones majors, associacions ciutadanes o altres entitats cíviques perquè "l'objectiu és fer pedagogia i divulgar l'obra de Berlanga i, per això, és necessari arribar a tota la societat civil valenciana". D'aquesta manera, s'ha preparat una primera edició de 15.000 exemplars "amb els quals arribarem a gran part de la societat, però no descartem reeditar l'edició si fora necessari".

Com ha assenyalat el regidor de Turisme, Emiliano García, "Berlanga ens continua il·lusionant, ens continua inspirant, i quina millor manera de retre-li homenatge amb aquest calendari dissenyat per Ortifus que és la viva imatge d'un geni inspirant a un altre geni". I és que com ha afirmat el regidor, "en aquest projecte s'uneixen dos dels valencians més reconeguts que encaixen a la perfecció pel seu humor, ironia i enginy".

Finalment, a la presentació del calendari de l'Any Berlanga ha assistit el mateix Ortifus, que ha definit com "un luxe que pensaren en mi per a aquest projecte. No m'ho vaig pensar ni un moment i el resultat han sigut dotze vinyetes fetes amb molt d'afecte, sense oblidar l'humor que em caracteritza".

Destacats