La UE aposta per un model d’innovació orientat a missions com el que desenvolupa València des de 2020

Joan Ribó destaca que “València és ara un referent de capital europea de la innovació i les oportunitats per al desenvolupament de la ciència i la investigació”

Guardar

Joan Ribó en l'acte d'Horitzó Europa
Joan Ribó en l'acte d'Horitzó Europa

El Palau de Congressos acull aquest dimecres la XI conferència del programa marc d'investigació i innovació de la Unió Europea a Espanya. L'esdeveniment està organitzat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i el Ministeri de Ciència i Innovació, en col·laboració amb la Unió Europea, i analitza el pla europeu per al període 2021-2027, conegut com a Horitzó Europa.

Entre les principals novetats hi ha l'aposta per un model d'innovació orientat a missions com el que desenvolupa València des de 2020. L'alcalde, Joan Ribó, qui ha participat en l'acte inaugural, ha subratllat "el repte de posar la innovació al servici de les persones com un instrument per avançar en el benestar col·lectiu amb una perspectiva d'inclusió i justícia social".

Un dels motius pels quals l'organització ha triat València com a seu de la conferència europea ha estat l'aplicació d'un model d'innovació urbana orientat a missions des de l'any 2020. L'impuls d'aquesta estratègia li ha valgut ser reconeguda com un dels huit exemples internacionals en aquesta matèria per l'Institut per a la Innovació i l'Acció Pública.

En eixe sentit, Joan Ribó, ha remarcat que "som una ciutat missions, les polítiques públiques i la innovació són les dues cares d'una mateixa moneda, van junts per fer de València una ciutat més saludable, més sostenible, més pròspera i més creativa".

L'alcalde ha intervingut en la sessió d'obertura junt amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i el director general d'Investigació i Innovació de la Comissió Europea, Jean-Eric Paquet.

La conferència té per objectiu analitzar el primer any de funcionament d'Horitzó Europa i, especialment, la incorporació de les missions d'investigació i innovació. Ribó ha defensat aquest enfocament "en un context d'alta incertesa com l'actual en què ens enfrontem a reptes d'una extraordinària ambició i complexitat".

Així, "en un context d'emergència climàtica", l'alcalde ha remarcat la primera iniciativa del programa Missions València 2030: la Missió Climàtica València 2030. A través d'ella, València s'ha sumat a la crida de la Comissió Europea per convertir-se en una de les cent ciutats europees climàticament neutres abans de 2030.

Per a això, ha recalcat l'alcalde, l'Ajuntament impulsa "les transformacions necessàries" mitjançant "polítiques urbanes, com ara el Pla Verd, la València dels 15 minuts, la ciutat de places i vianants, la transformació energètica, l'alimentació sostenible o la mobilitat".

A més, ha assenyalat que és clau la incorporació del vector de la ciència, la investigació i la innovació, així com la implicació del sector privat, el sector públic, les universitats, la societat civil i la ciutadania en aquest propòsit.

Per la seua part, el regidor d'Innovació, Carlos Galiana, ha manifestat que "el fet que s'haja triat València per a aquesta conferència indica l'excel·lent posicionament que té la ciutat i la innovació que fa el govern de Joan Ribó a la resta de l'Estat i a Europa".

L'edil ha assenyalat que "són bones notícies per a una ciutat que aspira a ser triada per Europa com una de les cent ciutats climàticament neutres per a 2030" i "avala el treball fet per la Delegació d'Innovació i Las Naves en relació amb les Missions València 2030".

Arxivat a:

Destacats