Els tributs municipals de València ja es poden pagar amb Bizum

Guardar

Un grup de gent utilitzant el telèfon movil. Imatge de Robin Worrall
Un grup de gent utilitzant el telèfon movil. Imatge de Robin Worrall

L'Ajuntament de València és el primer dels grans ajuntaments d'Espanya que permet el pagament de tributs municipals per mitjà de Bizum, un proveïdor de servicis que permet l'abonament instantani de quantitats econòmiques entre particulars. El sistema, al qual ja es pot accedir des de la web municipal, és automàtic i no requereix la intervenció de cap funcionari. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que "València no és només un ajuntament que té els comptes més sanejats sinó que és capaç de fer una transformació tecnològica sense que els ciutadans i les ciutadanes l'hagen notat. Jo crec que els números parlen tots sols però crec que la diferència de viure en un ajuntament o en un altre és tindre major facilitat per poder relacionar-te amb la Casa Consistorial".

El regidor ha posat com a exemple la ciutat de Madrid, de la qual ha dit que "hui hem pogut llegir la notícia que un gran ajuntament, com és l'Ajuntament de Madrid, tenia problemes per tal que els seus ciutadans i ciutadanes puguen pagar l'IBI i que les moltes reclamacions havien arribat a saturar els seus mecanismes d'informació i el 010. En canvi, ací, tot parla prou bé del que han fet els tècnics municipals i del procés de transformació tecnològica de l'Ajuntament de València". Per a Sanjuán, "l'Ajuntament de Madrid, que és el que sempre posa com a exemple l'oposició per criticar aquest govern, està, desafortunadament per al seu veïnat, a anys llum del que està fent aquest ajuntament".

Sanjuán ha explicat que, des de divendres passat, "s'hi poden pagar amb Bizum tots els tributs municipals, inclòs l'Impost de Béns Immobles (IBI). Tot el que s'hi pot pagar en la pàgina web, ja s'hi pot pagar també amb Bizum".

De moment queda fora el pagament de les multes però, en paraules del regidor, "només entre en funcionament el nou contracte de gestió de multes, que està pendent d'adjudicar i s'adjudicarà en breu, es podran pagar també les multes".

València és el primer dels tres grans ajuntaments d'Espanya que implanta aquest sistema. D'altres ajuntaments menuts sí que l'han implantat però València és el primer que ho fa de forma automatitzada i sense necessitat de la intervenció de cap funcionari.

D'altra banda, la Comissió d'Hisenda ha aprovat aquest matí el seté reconeixement extrajudicial de crèdits. Amb el nou reconeixement, València haurà pagat enguany per aquest concepte 3.628.000 euros, una xifra un 60,8% inferior a la de l'any passat. El regidor Sanjuán ha explicat que "enguany serà l'any que València pague menys factures fora de contracte en la seua història.

Aquest era un ajuntament tristament conegut per tindre factures als calaixos, per no tindre prou diners per a pagar les factures que anava acumulant i ara som una de les administracions que més ràpid paga. La quantitat d'enguany és un mínim tècnic que és difícil que s'hi puga superar en exercicis següents".

La Comissió d'Hisenda ha abordat també els pressupostos municipals per a 2023, que s'aprovaran definitivament en el Ple municipal del pròxim dijous.

Arxivat a:

Destacats