Tres vaixells històrics arriben al Port de València

Els vaixells històrics de València es podran visitar fins a l'1 de novembre

Guardar

Imatge del Galeón Andalucía
Imatge del Galeón Andalucía

El Port de València acull, fins al dimarts, 1 de novembre, tres grans vaixells històrics, com són la Nao Victoria, el Galeón Andalucía i el Pascual Flores, que la ciutadania tindrà l'oportunitat de descobrir de prop. De fet, el públic podrà pujar a bord del Galeón Andalucía, rèplica dels cèlebres galions espanyols que durant segles van unir Espanya amb Amèrica i el Pacífic.

Es tracta d'un navili de 55 metres d'eslora, 4 pals i 930 metres de superfície vèlica. Un autèntic museu flotant que, actualment, acull l'exposició 'Lotería de ida y Vuelta', realitzada per Loteries i Apostes de l'Estat, sobre l'origen d'aquest sorteig i com va passar per diferents països americans i a Filipines al llarg de tres segles a bord dels galions.

D'altra banda, la Nao Victoria és la rèplica del navili que, fa ja cinc segles, va estar capitanejat per Magallanes i Elcano. Amb aquest vaixell, es va realitzar la primera volta al món (1519-1522). "Es tracta d'una autèntica obra mestra amb un minuciós rigor històric en la qual s'han respectat els detalls de l'original".

Des de la construcció d'aquesta rèplica en 1991, el navili ha completat la seua pròpia volta al món entre els anys 2004-2006, solcant més de 26.000 milles nàutiques, fent escala en 17 països. Des de llavors, ha realitzat gires culturals per centenars de ports dels EUA i Europa rebent al llarg d'ells centenars de milers de visites.

Finalment, el Pascual Flores, de 34 metres d'eslora, és el símbol dels últims velers del Mediterrani. Va ser construït en 1917 a la ciutat alacantina de Torrevella per a destinar-ho al comerç de la sal amb el Mediterrani i Àfrica. Un clàssic veler que durant la seua estada a Maó, ofereix al públic els anomenats "batejos de mar": navegacions d'aproximadament tres hores des del port de Maó, en les quals el públic podrà participar al costat de la tripulació d'una meravellosa travessia a bord d'un vaixell tan singular.

Arxivat a:

Destacats