Suspesa la mascletà i els focs artificials de Campanar a València

València ha decretat tres dies de dol i s'han suspés tots els actes previstos del cap de setmana

Guardar

Imatge d'un castell de focs artificials en València / Foto: JCF
Imatge d'un castell de focs artificials en València / Foto: JCF

L'incendi que ha arrasat un edifici de 14 plantes en el barri de Campanar a València ha deixat a 14 persones ferides, 4 morts i entre 9 i 15 persones desaparegudes. Un tràgic succés que ha fet que l'Ajuntament de València haja decretat tres dies de dol oficial. Així, s'han suspés tots els actes festius previstos per a este cap de setmana, entre els quals es troba la Crida de les Falles de València 2024 del diumenge i, per descomptat, la mascletà i el castell de focs artificials que s'anaven a disparar en Campanar este dissabte.

Cal recordar que Campanar ja va haver d'ajornar el tret d'estos dos espectacles pirotècnics el passat 19 de febrer perquè l'espai on s'anava a disparar estava ocupat per un circ que, des de principis del mes de febrer, hauria d'haver alliberat l'espai. Des de l'organització es va treballar amb l'Ajuntament de València en una data alternativa i, finalment, es va decidir el dissabte, 24 de febrer.

Ara, després de la tragèdia succeïda este dijous, que ja es considera el pitjor incendi de la història de València, els actes pirotècnics previstos per a este dissabte en el barri de Campanar han quedat suspesos.

El barri està centrat, en estos moments, a ajudar a les persones afectades per este incendi que, en qüestió de minuts, va arrasar tot l'edifici. Els bombers continuen amb els treballs per a poder accedir a l'interior de l'edifici per a, així, localitzar a les persones desaparegudes. En estos moments, es preveu que hi ha entre 9 i 15 persones desaparegudes. Segons s'ha pogut avançar, entre les persones desaparegudes es troba una parella jove amb un bebé de tot just 15 dies i un xiquet d'entre 2 i 3 anys.

L'Ajuntament de València ha establit en l'edifici de Tabacalera un punt d'atenció a les persones afectades per l'incendi de l'edifici de l'avinguda del Mestre Rodrigo. El punt estarà atés per personal funcionari especialitzat i s'ocuparà de gestionar els primers tràmits d'urgència que siguen necessaris. Igualment, l'Ajuntament oferix en este punt atenció psicosocial per a tots els afectats que el requerisquen. El punt operatiu està operatiu des de les 8.30 hores del matí.

A més, s'ha activat un segon punt d'atenció a les famílies de les persones que es troben desaparegudes. El punt d'atenció està situat al costat del lloc de comandament avançat i l'hospital de campanya instal·lat ahir a la vesprada. El punt està atés per personal especialitzat i oferix informació, atenció administrativa i psicològica per a les persones que ho sol·liciten.

Destacats