Star Wars aterra a València

L'equip de la superproducció de la sèrie ‘Andor’ de Star Wars es prepara per a iniciar el rodatge a València a final de març

Guardar

Imatge de la desfilada benèfica en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València organitzat pel club Legión 501 - Spanish Garrison. Imatge Europa Press
Imatge de la desfilada benèfica en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València organitzat pel club Legión 501 - Spanish Garrison. Imatge Europa Press

València es troba sumida aquests dies en la voràgine de les Falles. Uns dies frenètics en els quals la música, la pólvora i el colorit dels monuments que cada any planten centenars de comissions inunden la ciutat. Unes festes que provoquen, any rere any, el desembarcament de milers de turistes per a gaudir de tots els actes previstos. Aquest 2023, a més, València acull l'arribada d'uns visitants molt especials: l'equip de Star Wars encarregat del rodatge de la sèrie ‘Andor’, per a Disney+.

Així, com si d'una falla més es tractara, la productora ha instal·lat dues carpes de grans dimensions en un solar situat en el barri de Quatre Carreres. Un espai que estarà destinat per als tècnics de la superproducció i que serà utilitzat com a base d'operacions per a gestionar tot el necessari durant aquestes pròximes setmanes de treball.

En aquest sentit, la capital del Túria es prepara per a ser escenari del gran rodatge d'aquesta producció que, sota el segell de Star Wars, posarà en el focus internacional a la ciutat. Es preveu que els treballs comencen una vegada acabades les festes. Serà a la fi del mes de març quan la Ciutat de les Arts i les Ciències es convertirà en un gran plató, com ja ocorreguera anys enrere amb altres superproduccions com la sèrie de HBO Max “Westworld” o la pel·lícula “Tomorrowland”, protagonitzada per George Clooney i Hugh Laurie.

La sèrie ‘Andor’ parteix de la franquícia de la Guerra de les galàxies, i es tracta d'una preqüela de la pel·lícula ‘Rogue One: una historia de Star Wars’, seguint al personatge Cassian Andor, protagonitzat per Diego Luna, cinc anys abans dels esdeveniments de la pel·lícula.

Tal com s'ha confirmat des de la producció, s'espera que el rodatge global de la sèrie s'estenga fins a agost de 2023, per la qual cosa caldrà esperar fins a 2024 per a gaudir de la segona part d'‘Andor’.

Destacats