Sandra Gómez: "El València CF vol allargar el conveni del nou Mestalla fins a maig per si entraren a l'Ajuntament uns interlocutors més propicis per als seus interessos"

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà i Renovació Urbana, Sandra Gómez, repassa l'actualitat del València CF en la seua entrevista amb València Extra

Guardar

Obres del Nou Mestalla
Obres del Nou Mestalla

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha realitzat una entrevista a València Extra en la qual ha repassat l'actualitat del València CF i, mai millor dit, el minut i resultat en el qual es troba la problemàtica del nou Mestalla.

Una situació que malgrat els avanços està encara lluny de solucionar-se, segons la vicealcaldessa, per la proximitat de les eleccions, en les quals un hipotètic canvi de govern podria beneficiar a Meriton. "El club vol veure si aquesta qüestió s'allarga fins a maig i pot buscar uns interlocutors que siguen més propicis per a ells. Ja ho hem vist en els anys de govern del Partit Popular com mai s'ha posicionat a favor de defensar els interessos de la ciutat i sí a favor de defensar els interessos de Meriton", afirma Sandra Gómez.

El patrimoni del València CF, "fora de perill"

En la presentació del conveni entre Ajuntament i club, realitzada fa escassos dies, "hem acordat que el patrimoni del València CF queda fora de perill fins i tot del seu màxim accionista. Hem condicionat tots els drets urbanístics de la famosa Actuació Territorial Estratègica (ATE) al fet que s'acabe l'estadi. Concretament, hem tancat que tots els drets urbanístics d'aquests terrenys seran efectius quan complisquen amb la construcció del nou poliesportiu Nou Benicalap i les obres del nou Mestalla", informa Gómez.

I això, incideix la vicealcaldessa, respon a "quatre anys la lluita" i a la "determinació d'algunes persones que hem dut a terme perquè el club complira amb l'estadi". "Aquesta era una lluita molt personal meua perquè mirava amb por i preocupació que el màxim accionista poguera vendre eixos terrenys i no dedicar-los a acabar el nou estadi", recorda.

Malgrat la confiança de Sandra Gómez de ser la pròxima alcaldessa de la ciutat, la socialista es marca com a objectiu tancar el conveni "abans de maig".

Converses amb Sandra Gómez
Converses amb Sandra Gómez

"Seguim sense veure passos"

Actualment, entre Ajuntament i Club s'està treballant en la direcció de tancar el conveni amb les condicions de l'estadi, un conveni en el qual "hi ha discrepàncies". Com reconeix Sandra Gómez "ells volen validar un estadi que no està a l'altura del que mereix aquesta ciutat, sobretot tenint en compte que finançarem part de l'obra". D'altra banda, l'edil ressalta que "hi ha una sèrie de qüestions d'ús que per a nosaltres són primordials lligar en benefici de tots els valencians i valencianes, però també de l'afició del València CF".

La situació del nou Mestalla porta estancada 12 anys i "Meriton porta al capdavant del club 8 anys i no ha fet ni un sol pas per acabar les obres de l'estadi, per tant, són ells mateixos els que estan demostrant que no tenen massa interés a acabar les obres del nou estadi", recorda Gómez. "Després ens van presentar el famós projecte 'low cost' i ara estem veient com intenten mantenir les formes o les comunicacions públiques, però seguim sense veure passos", destaca.

El València CF "mereix tot el respecte" de Lim

El València CF es troba immers en una crisi institucional i esportiva sense precedents. Malgrat el seu declivi esportiu a finals dels 80 que li va portar per primera vegada a la segona divisió, la deriva actual del club fa presagiar un futur més que incert a l'entitat centenària.

Una situació que "preocupa molt" a Sandra Gómez, també aficionada del club. "M'encantaria veure que el València fora notícia pels seus triomfs i èxits i que deixàrem de parlar de l'estadi perquè tot això ja està resolt. I, per descomptat, com a filla d'un gran aficionat al València CF com és el meu pare, que veig com pateix en aquests mesos i aquestes setmanes, m'agradaria que el màxim accionista es prenguera de veritat que el club forma part de la identitat de la nostra ciutat, forma part dels cors de moltes persones, i, per tant, mereix tot el seu respecte i tota la seua diligència a l'hora de dirigir aquest projecte".

Destacats