Sandra Gómez: "Estem atraient a grans empreses que es posicionen a València com HP, Hitachi o Toshiba"

La vicealcaldesa i candidata pel PSPV a l'alcaldia de València veu preocupant que la candidata del Partit Popular, Maria José Catalá es relacione amb el policia investigat per delictes d'odi o que es negue a revelar el seu sou en la VIU.

Guardar

https://youtu.be/Jeyofes4M3U

Vicealcaldessa de València i candidata a l'alcaldia per part del PSPV a la ciutat de València, Sandra Gómez ens obri les portes de la seua seu on coneixem de primera mà el seu nou podcast "veus que em representen". Durant l'entrevista, analitzem la situació del València CF, el congrés intermunicipal del PP, els avanços en les peatonalitzacions en la ciutat així com les últimes enquestes que han aparegut.

Has estrenat un podcast i en el primer ha participat Carlos San Juan.

És una idea sobretot perquè si que m'adonava que en la vida o en la política sempre s'escolten les mateixes veus, i jo pensava que no les que més ixen o les que més criden són les més representatives. Hi ha molta gent, hi ha moltes veus que fan molt per la nostra ciutat i per la nostra vida i que no tenen un espai, i per això jo pense que havien de donar-los un espai representatiu en aquest podcast de 'Les veus que em representen' que sobretot el que volem és donar-los veu, donar visibilitat a totes aqueixes persones que amb valentia, amb determinació, estan canviant les coses, canviant les nostres vides i que mereixen tot nostre un reconeixement i que a mi, en particular, em representen. Sí, Carlos San Juan precisament s'ha consolidat com la veu de les persones majors, una persona que s'ha enfrontat directament a les grans entitats financeres en una lluita de David contra Goliat. La veritat és que va guanyar en aquest cas, i per a mi era un exemple molt bo d'una veu que a mi particularment em representa. Una persona que ha demostrat que amb més de 70 anys es pot continuar lluitant pels drets de totes i totes.

"Hem tancat que tots els drets urbanístics d'aquests terrenys seran efectius quan complisquen amb la construcció del nou poliesportiu Nou Benicalap i les obres del Nou Mestalla."

Fa un parell de setmanes el València CF han presentat el conveni, m'agradaria que ens digueres que coses han aportat i que no té res a veure amb el que realment haurien de signar i per que està passant aquesta situació amb el Nou Mestalla.

En aquests quatre anys la lluita i la determinació d'algunes persones que hem dut a terme perquè el club complira amb l'estadi estan donant els seus fruits. Ja hem acordat que el patrimoni del club queda fora de perill fins i tot del seu màxim accionista. Hem condicionat tots els drets urbanístics de la famosa AT al fet que s'acabe l'estadi.

Aqueixa era una lluita molt personal meua perquè mirava amb por i preocupació que el màxim accionista poguera vendre aqueixos terrenys i no dedicar-los a acabar el nou estadi. Des de fa dues setmanes, hem tancat que tots els drets urbanístics d'aquests terrenys seran efectius quan complisquen amb la construcció del nou poliesportiu Nou Benicalap i les obres del Nou Mestalla.

Ara estem tancant el tema del conveni que són les condicions de l'estadi i per descomptat hi ha unes discrepàncies. En primer lloc, ells volen validar un estadi que no està a l'altura del que mereix aquesta ciutat, sobretot tenint en compte que anem a finançar part de l'estadi. I una sèrie de qüestions d'ús que per a nosaltres és primordial lligar en benefici de tots els valencians i valencianes, però també de l'afició del València. Vull manifestar que el València pretén allargar aquesta qüestió per a veure si arriba a maig i poder buscar uns interlocutors que siguen més propicis per a ells. Ja ho hem vist en aquests anys de govern del PP com mai s'ha posicionat a favor de defensar els interessos de la ciutat i sí a favor de defensar els interessos de Meriton i per això jo tinc un objectiu que és intentar tancar el tema del conveni abans de maig, àdhuc amb la confiança que anem a guanyar.

"Vull manifestar que el València pretén allargar aquesta qüestió per a veure si arriba a maig i poder buscar uns interlocutors que siguen més propicis per a ells. Ja ho hem vist en aquests anys de govern del PP com mai s'ha posicionat a favor de defensar els interessos de la ciutat"

 

T'has convertit en la veu de molts afeccionats del VCF estrenyent una mica les rosques a Meriton i precisament la directiva del VCF va acusar que l'ajuntament no vol executar el conveni. Per què la directiva acusa a l'Ajuntament?

Portem 12 anys esperant al fet que acaben l'estadi, Meriton porta al capdavant del club 8 anys i no ha donat ni un sol pas per acabar les obres de l'estadi, per tant, són ells mateixos els que estan demostrant que no tenen massa interés a acabar les obres del nou estadi. El que sí que és cert és que l'ajuntament o l'oposició que jo porte representant aquests anys per a ells és incòmoda. Ells els agradaria que els donàrem mans lliures per a fer el que els vinguera en gana. En primer lloc, hem de recordar que fins a no fa molts anys manifestaven amb total claredat que no tenien cap tipus d'interés a acabar l'estadi. Després ens van presentar el famós projecte low cost i ara estem veient com intenten mantindre les formes o les comunicacions públiques, però seguim sense veure passos.


Com aficionada et preocupa la situació del València?

Sí, com aficionada em preocupa molt, m'encantaria veure que el València fóra notícia pels seus triomfs i èxits i que deixem de parlar de l'estadi perquè tot això ja està resolt. I per descomptat com a filla d'un gran aficionat del VCF, el meu pare que veig com pateix en aquests mesos i aquestes setmanes, especialment sí que m'agradaria que el màxim accionista es prenguera de debò que el VCF forma part de la identitat de la nostra ciutat, forma part dels cors de molts valencianistes, i, per tant, mereix tot el seu respecte i tota la seua diligència a l'hora de dirigir un projecte com el València Club de Futbol.

Aquest cap de setmana s'ha fet a València la intermunicipal del PÀG. S'ha fet viral un video que va passar en la inauguració de l'Expo del Ninot, on estava el policia investigat per delictes d'odi, Carlos Ferris, l'agitadora Cristina Seguí, el periodista Javier Negre, es van besar i van saludar amb Carlos Mazón i Catalá. No volien que es gravara aqueix vídeo.

El que ha demostrat és el que és el PP i de quina gent s'envolta. Portem molt d'anys parlant que calia aïllar a VOX de les institucions i demanem al Partit Popular que ho aïllara en VOX dels quals són els governs d'Espanya, dels nostres ajuntaments o autonomies i el que han demostrat és que són igual o pitjor que la gent de VOX. S'estan envoltant de gent que és perillosa com Cristina Seguí o el policia xenòfob, racista i masclista. És gent que és més perillosa que Vox perquè exerceix violència política. A mi em va sorprendre molt veure als candidats en la Generalitat i en l'Ajuntament de València del Partit Popular abraçant-se, donant-se besos i compartint confidències amb gent que és directament feixista. Aquesta ciutat no mereix a una alcaldessa que comparteix confidències amb una persona com el policia nacional que hui està investigat per la fiscalia per delictes d'odi.

En nombrosos plens en l'Ajuntament, tant Compromís com vosaltres, heu preguntat a la portaveu del PP, María José Catalá, pel sou que cobra en la VIU que és una universitat privada que ha sigut privatitzada per ella mateixa. Per què creus que ella no diu el que cobra? Què hi ha darrere d'això?

Qui algú alguna cosa amaga, alguna cosa no pot explicar no? Aqueixa falsedat de transparència, aqueixa opacitat per a mi és molt sospitosa i molt preocupant. Sobretot, tenint en compte que va ser ella la Consellera que va privatitzar la Viu i per casualitat ella mateixa fa classes en aqueixa mateixa universitat i no ha volgut fer públic aqueix contracte. Sincerament, és una qüestió que a hores d'ara l'any 2023 no ho veuríem. La veritat és que el Partit Popular no ha aprés la lliçó sobre els casos de corrupció o falta de transparència. Aquesta dona pertany a aqueixa etapa del Partit Popular on ella va ser la portaveu d'una Generalitat que estava ofegada en casos de corrupció. Hem de recordar que ella va ser la portaveu de la Generalitat que va tindre a tots els conselleres o processaments o investigats en casos de corrupció. En premsa ha eixit que la VIU es va vendre per un preu catorze vegades menor del que costava a tots els valencians. El que estem veient és que al cap i a la fi el Partit Popular no aprés la lliçó i hem de mantindre molt allunyat de les nostres institucions a persones que són capaces de malvendre als seus amics privats els recursos públics tan importants com són l'educació pública.

"Va ser ella la Consellera (Maria José Catalá) que va privatitzar la Viu i per casualitat ella mateixa fa classes en aqueixa mateixa universitat i no ha volgut fer públic aqueix contracte."

Els companys del diario.es van accedir al contracte, en exclusiva, que fins as va denunciar davant notari. Clar, m'agradaria conéixer, com a jurista, la teua opinió sobre aquest tema


Per descomptat em sembla molt preocupant que l'ex-rector de la VIU, el rector que estava en aqueix moment quan la consellera d'Educació i actual candidata a l'alcaldia de l'ajuntament de València va procedir a aqueixa venda haguera d'acudir d'amagat a un notari a posar de manifest totes les irregularitats que ell estava percebent i estava sent testimoni en aqueix procés de venda de la pròpia VIU. Jo crec que ja només amb això, sincerament, mereix una investigació més profunda per part dels nostres tribunals . Jo per descomptat torne a reiterar el que he dit abans i és que és el vell PP l'any 2023 que segueix sent present i protagonista d'aqueixa formació política. Una formació política que ha sigut protagonista en els últims anys per nombrosos casos de corrupció o, senzillament, per fer coses com aquesta privatitzar la sanitat pública o l'educació pública per a mal vendre-la o, millor dit, regalar-la a aqueixos famosos amiguitos de l'ànima que tenia la Generalitat del Partit Popular.


Aquest cap de setmana, entre els comentaris escoltem frases com "Un vot al PSOE en les municipals és en clau un vot a Sánchez". El PP vol jugar les eleccions municipals com si foren nacionals?

Perquè no tenen projecte de ciutat i ací es veu perfectament en la ciutat de València. El Partit Popular no té cap projecte ni nada que oferir als valencians/es. De fet, l'única cosa del que són capaces de parlar de València és revivint projectes vells i desfasats de l'època de Rita Barberá com és fer que València cite literalment "arribe al mar". València ja està en el mar que són els Poblats Marítims, encara que la candidata del Partit Popular no sapiga pràcticament ni on estan perquè no els hi haja xafat mai. Però, València és una ciutat marítima que no li fa mancada fer grans avingudes com les quals defensava Rita Barberá que arrasaven amb la història d'un barri com era El Cabañal només perquè la gent que vivia en Cirilo Amorós arribara 5 minuts més ràpid a la platja de la nostra ciutat. Per tant, això és l'única cosa que són capaces d'oferir i també crec que una cosa a ressenyar és que a ella no li interessa gens aquesta ciutat ni un projecte de ciutat. Ella ofereix guanyar València per a oferir noves glòries al Partit Popular per a frenar al sanchismo i és de l'única cosa que ha sigut capaç d'oferir aquests dies, que ha tingut a la plana major del Partit Popular, la qual cosa sincerament em sembla bastant trist perquè jo crec que aquesta ciutat mereix a algú que la conega i tinga un projecte per a ella. Per descomptat això no és el Partit Popular

"Tenim la nostra millor dada d'ocupació des de fa 14 anys i també som la ciutat que millor s'està recuperant per sobre de Madrid"

València està en decadència?

Bé… (riu) només cal veure com a importantíssimes empreses com Hitachi, HP, SIEMENS, Volkswagen, estan posicionant i estan obrint seus en la nostra ciutat. Grans empreses tecnològiques que ens van a portar a. sincerament, a un futur ple d'ocupació i d'ocupació de qualitat i això és gràcies a la gestió que estem fent. Jo, com a partit socialista, sincerament em centre pràcticament en això. A impulsar iniciatives com l'Oficina d'atracció d'inversions que està possibilitant que totes les empreses vengen i es posicionen en la nostra ciutat. Ens estem preocupant de l'ocupació i ací estan les dades. Tenim la nostra millor dada d'ocupació des de fa 14 anys i també som la ciutat que millor s'està recuperant de la crisi sanitària, de la inflació de tota Espanya. Molt per sobre de Madrid que és el gran bastió del Partit Popular.

De fet, un dels temes recurrents de l'oposició, és a dir que València és una ciutat insegura. Fa poc s'han incorporat molts agents de la policia local, em pots donar xifra des de 2015 del nombre d'agents que s'han incorporat a la ciutat, a València?


Per descomptat el que hi ha hagut és un rejovenir històric de la plantilla. El Partit Popular ens va deixar una plantilla que feia 11 anys que no convocava oposicions, una plantilla, per tant, envellida. En els últims anys, hem implementat el nombre de policies en més de 300, 300 nous policies. Amb l'última incorporació més de 100 policies nous que precisament van a anar dirigits a millorar la qualitat que donem i el servei que donem als nostres barris en aqueix model que tenim nosaltres de policia de proximitat. Un model molt diferent al que abans presentava el Partit Popular que per primera vegada va posar a la policia local fins i tot en un grup d'antidisturbis, alguna cosa que no tenia res a veure amb la vocació que ha de tindre la policia de proximitat d'estar al costat del veí i no colpejant ni fent eixes imatges tan lamentables que va donar el Partit Popular per exemple amb les càrregues del Cabanyal. Ara ens podia explicar la portaveu i candidata del partit popular a l'alcaldia de valència si quan s'abraça amb el policia xenòfob, racista que va lligar sense cap tipus de pudor la immigració amb la delinqüència si aqueix és el model que té de seguretat.

Un altre dels grans emblemes del teu projecte ha sigut València ciutat de places, un ja està pràcticament materialitzant-se que és la superilla de la Petxina i una altra la futura Plaça de l'Ajuntament de València. Com van avançant?

La veritat és que és un projecte del que estic molt orgullosa. La recuperació de l'espai públic per a les persones. Ja no tenia cap sentit que aquesta plaça de l'ajuntament seguira una rotonda igual que va passar en el Mercat central o en la Plaça de la Reina. Hui el canvi és indiscutible. De fet ací el Partit Popular no han fet gens i a més aposten per la reversió. De fet, l'altre dia parlaven que si guanyen,no permetran els canvis en les avingudes com Guillem de Castro, canvis que van a millorar la vida i la qualitat de les persones. Ara és una ciutat que vol prioritzar al vianant, una ciutat que siga caminable i una ciutat també que genere noves zones verdes, noves zones compartides. Jo vull una ciutat que siga saludable, una ciutat que afavorisca la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes i que afecte positivament a la salut de les persones.


Algunes enquestes per a tots els gustos, algunes apunten a un possible lideratge del Partit Popular, altres, l'infobaròmetre apuntava que en les eleccions municipals podria haver un nou govern d'esquerres dirigit per tu mateixa. Com veus totes aquestes enquestes?

 

Amb prudència, l'enquesta més important és la que es fa el dia de les eleccions, però el que si és veritat és que ara estem en un moment bo. El partit socialista hui és un partit fort en la nostra ciutat, és un partit reconegut i que sincerament pense que també va tindre aqueixa confiança per tot el treball que hem desenvolupat tots aquests anys. És veritat que l'infobaròmetre de la ciutat de valència és molt reconegut i per punt sí que és un indicatiu d'una tendència molt positiva perquè el Partit Socialista lidere aquesta ciutat en els pròxims anys.

Estàs fent un recorregut per tots els barris, Què et transmeten els veïns i veïnes de la ciutat?

Jo sóc una candidata i una alcaldessa que és molt de barri i molt orgullosa de ser-ho perquè ací està la realitat de la nostra ciutat i de les nostres famílies i, per punt, sí que sóc una de les candidates a aqueixa alcaldia que millor coneix aquesta ciutat perquè porte 8 anys caminant-la. Crec que tinc un projecte per a cadascun d'aqueixos barris per a com deia abans millorar la seua qualitat de vida, posar més dotacions públiques generant espais d'ocupació, de desenvolupament econòmic i sobretot preocupar-nos per un espai públic que siga de qualitat. Pense que som l'únic partit que té un projecte tan detallat de cadascun dels barris de la nostra ciutat. Per això un dels meus lemes és una alcaldessa molt de barri i molt orgullosa de ser-ho".


L'última entrevista que vam fer estaves a punt de donar a llum. Com ha canviat la teua vida?

Sí, per a mi de fet és una qüestió també en aquesta campanya i en aquest pròxim any molt important. Demostrar que es pot ser mare sense renunciar a cap cosa, cap somni o cap meta. Vull ser exemple que es pot ser alcaldessa i ser mare. Encara hi ha moltes empreses que donen molts problemes a moltes dones quan decideixen ser mares congelant les seues carreres.

Arxivat a:

Destacats