Sandra Gómez planteja un "pla de rius verds" per a València davant el "pla de carreteres" presentat pel PP

La vicealcaldessa i candidata socialista es mostra "sorpresa" que "el PP només sàpia rescatar projectes dels anys 90 i reòbriga debats de fa més de 40 anys"

Guardar

La candidata a l'alcaldia de València pel PSPV, Sandra Gómez
La candidata a l'alcaldia de València pel PSPV, Sandra Gómez

Un pla de rius verds per a la ciutat de València. Aquesta és la proposta que la vicealcaldessa, regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i candidata a l'alcaldia pel PSPV-PSOE, Sandra Gómez, per a la pròxima legislatura.

"València s'ha convertit gràcies a la gestió del PSPV-PSOE en els últims 8 anys en una ciutat amable, verda i resilient al canvi climàtic, en pioners a convertir grans avingudes en traçats verds, cosa que ens ha permés ser reconeguts com a Capital Verda Europea. Però volem més, volem que cada barri tinga el seu particular Jardí del Túria, que totes les zones de València tinguen els seus espais verds, de trobada, de socialització, d'esport...", ha anunciat l'edil.

Un pla que, segons ha afirmat Gómez, xoca frontalment amb el presentat ahir per la candidata a l'alcaldia pel Partit Popular, M. José Catalá, que té com a objectiu prolongar l'Albereda i l'avinguda de França. "Em sorprén molt que la dreta prioritze el vehicle privat i les grans avingudes", ha afirmat la socialista, que ha lamentat que "el PP només sàpia rescatar projectes dels anys 90 i reòbriga debats de fa més de 40 anys, quan un alcalde socialista ja va impedir que l'actual Jardí del Túria, el més gran d'Europa quant a quilòmetres quadrats, es convertira en un entramat de carreteres cap a cap part".

Sobre aquest tema, la vicealcaldessa s'ha basat en un recent informe que atorga a la contaminació al voltant de 900 morts prematures en grans ciutats com Madrid o Barcelona.

Per això, Sandra Gómez ha criticat que la proposta de Catalá "es base en models d'asfalt quan la gent vol zones verdes, suprimint el futur Parc de Desembocadura i eliminant una zona enjardinada de l'actual Jardí del Túria dins d'eixe pla per a ampliar l'Albereda, quan ja tenim l'actual avinguda de França que compleix aquesta funció".

La candidata socialista ha recordat que en 24 anys de governs del PP "no s'ha mogut ni un dit per a cap dels dos projectes de soterrament de les vies" i ha anunciat que pròximament es presentarà el pla per a soterrar les vies del Grau, una obra que sobrepassarà els 100 milions d'euros i que comptarà amb finançament conjunt amb el Govern d'Espanya.

Finalment, Gómez ha incidit en altres futurs projectes per a continuar convertint la ciutat de València com a ciutat "verda" com "continuar transformant grans avingudes en grans passejos com Pérez Galdós; convertir la gran avinguda a la mar que va crear Rita Barberá en un gran passeig a la mar; que les veïnes i veïns de Benimaclet compten amb un gran parc; o que la gran artèria de Guillem de Castro es convertisca en un gran bulevard cultural".

Dos models que es confrontaran en les pròximes eleccions locals, tal com ha incidit Gómez, "un pla de carreteres contra un pla de rius verds".

Arxivat a:

Destacats