Salvador: 'El Consell està en la senda de la recuperació del transport públic i la mobilitat sostenible'

Guardar

Dia_sense_Cotxes
Dia_sense_Cotxes

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador ha afirmat que l'actual Govern valencià està "en la senda de la recuperació del transport públic i apostant per la mobilitat sostenible". A més, ha assenyalat que "després de 20 anys d'abandó per l'antic govern, l'actual Consell treballa també en una concepció metropolitana del transport".

La consellera ha assistit a l'engegada de l'ampliació de la Línia 31 de l'EMT fins a la platja de la Patacona d'Alboraia. Una línia que incorpora millores després de firmar el conveni entre el Consell i l'Ajuntament de València per a recuperar el servei que l'antic govern del PP havia eliminat en 2012.

La prolongació d'aquesta línia també ha coincidit amb l'ampliació de la línia 26 fins a Montcada, així com la consolidació de les línies 62 fins a Terramelar, Paterna, i 16 fins a Vinalesa. Es calcula que prop de 400.000 viatgers es podran beneficiar d'aquest acord.

Segons ha recordat la consellera, "aquestes línies van ser eliminades pel govern del PP, que no tenia en compte a les persones. Nosaltres, des del minut zero, hem treballat de manera conjunta en una solució integrada i definitiva per a tota l'àrea de València".

De fet, ha recordat que en la Llei d'Acompanyament s'inclourà la creació de l'Autoritat Metropolitana del Transport, que entrarà en funcionament en 2017 i ens porta a exigir amb més força la subvenció al Govern central per a poder aconseguir la zona tarifària integral en tota l'àrea metropolitana".

No obstant això, ha remarcat que "mentrestant, hem volgut donar una solució a aquests municipis als quals, l'any 2012, se'ls va llevar unilateralment el servei. És molt important el treball i les sinergies entre les diferents institucions perquè, en definitiva, estem treballant per a les persones".

Destacats