Ricardo Bofill dissenya el gratacel més alt de València, amb cent metres, per a crear una "nova porta" urbana

Guardar

rascacielos_Valencia
rascacielos_Valencia

L'arquitecte català Ricardo Bofill ha dissenyat 'Ikon', l'edifici residencial més alt que tindrà València. Es tracta d'un gratacel "icònic" amb cent metres d'altura i dos torres de 30 i 40 plantes, que s'alçarà a l'inici de l'avinguda Corts Valencianes per a crear una "nova porta urbana" a la ciutat.

El projecte, el cost del qual aconsegueix 70 milions d'euros, és el primer de la promotora immobiliària Kronos Homes en la capital del Túria i preveu la construcció 203 vivendes, d'un, dos, tres i quatre dormitoris, a més d'un jardí mediterrani, piscina, solarium, un gimnàs, un espai social gourmet i espai per a superfícies comercials.

Així ho ha anunciat el propi arquitecte juntament amb el seu fill Pablo, amb el qual dirigeix el Taller d'Arquitectura Ricardo Bofill--, els socis fundadors de Kronos Homes, Saïd Hejal i Ignacio Cejo, i el despatx d'arquitectes valencià Arqueha, en una roda de premsa en la qual han oferit detalls del projecte.

Amb vivendes des de 70 metres quadrats i fins als 140 m2 en el cas dels àtics, els preus partiran des dels 176.000 euros i aniran pujant fins als dos milions d'euros, que és el que valdrà un dels àtics, amb vista a dos costats i al mar. D'aquesta manera, el preu mitjà se situa entre els 350.000 i 400.000 euros. La previsió és concloure les obres l'any 2023 i ja hi ha 26 reserves per a adquirir una vivenda en aquesta promoció, comercialitzada per Valgesco.

Bofill ha destacat la idea que el gratacel 'Ikon' juntament amb l'Hotel Melià --també de grans dimensions-- completarà una nova "porta urbana" a la ciutat que fins ara estava "a mig fer", al mateix temps que ha defès que els "bons arquitectes" també "han d'ocupar-se de les vivendes, que constitueixen el 70% de les ciutats", i no únicament d'un altre tipus d'edificis emblemàtics.

En aquest punt, el seu fill Pablo Bofill ha ressaltat que en el projecte d''Ikon' s'ha treballat per a "estilitzar" més la volumetria de l'edifici i aportar "més elegància i consistència" a aquesta entrada de València.

A més, Ricardo Bofill ha fet èmfasi en les garanties del projecte amb Saïd Hejal al capdavant, "un promotor diferent al que li agrada fer les coses ben fetes", ha subratllat.

UN MERCAT "MÉS SA" LLUNY DE LA BAMBOLLA

Per a Kronos Homes, ha explicat Saïd Hejal, "és important que el disseny aporte valor afegit a la ciutat" pel que la seua aposta és una "arquitectura d'alta qualitat" la filosofia de la qual es basa en el #Puredesign.

En aquest sentit, el seu soci Ignacio Cejo ha precisat que "no és exactament de luxe, sinó un luxe a l'abast" i ha avançat que el perfil de comprador --amb 26 reserves ja fetes-- és en un 90% local.

I és que des del seu punt de vista, la desacceleració econòmica és "una cosa relativa". Al seu juí, "no hi ha bambolla immobiliària", és més, el mercat està "més sa que abans", per la qual cosa augura que 'Ikon' és "un gran projecte que va a funcionar". Tant és així, que la promotora immobiliària ja està estudiant diversos projectes a València que espera poder anunciar l'any que vé.

Per a la construcció d''Ikon', Kronos Homes ha llançat un concurs del que pretén seleccionar grups "de nivell" locals i nacionals però encara no s'ha adjudicat l'obra. De moment, per al sòl s'ha bastat amb finançament propi i per a la construcció del complex està en negociacions amb diverses entitats, han explicat.

Quant a la llicència d'obres, des del despatx valencià d'Arqueha han explicat que està sol·licitada i han volgut deixar clar que "tot s'ha fet després de moltes converses amb l'Ajuntament i tenint molt en compte el que es volia fer en aquest solar".

Destacats