Ribó insisteix en la possibilitat de baixar l'edificabilitat en Benimaclet: "És un tema discutible i negociable"

Guardar

ribo_ep
ribo_ep

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit aquest divendres en la possibilitat de rebaixar "d'una forma raonable" l'edificabilitat proposada per l'empresa Metrovacesa en el PAI de Benimaclet i ha considerat que es tracta d'un tema "discutible i negociable". "Es pot arribar a acord assumint que no és imprescindible perquè una inversió puga funcionar que hagen d'arribar a aqueix nivell d'edificabilitat", ha assenyalat en aquest sentit.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió que ha mantingut amb representants del sector del taxi, preguntat per les declaracions realitzades aquest dijous per la portaveu socialista en el consistori i primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, que va advertir de les conseqüències --pèrdua d'habitatges públics i socials i indemnització milionària per a l'empresa adjudicatària del PAI-- que tindrien reduir l'edificabilitat.

Gómez es va manifestar així després que Ribó haja assenyalat en diverses ocasions la conveniència no de replantejar-se tot el PAI de Benimaclet perquè açò "està fora de les possibilitats legals i econòmiques" sinó de revisar l'edificabilitat plantejada en aquest projecte per a veure si es pot baixar una mica, i de les crítiques de València en Comú, al costat de PSPV i Compromís, soci de l'equip de govern local.

Metrovacesa planeta construir en el nou PAI de Benimaclet 1.350 habitatges, el 30 per cent d'elles de VPP, en torres que en els extrems poden aconseguir les 30 altures i amb una reserva de 220.217 metres quadrats per a sòl dotacional públic, el 82 per cent del total. A més, es preveuen 38.518 metres de zona verda.

"Les 1.300 --habitatges-- han estat sempre. Jo crec que açò es pot millorar en el sentit de baixar d'una forma raonable" l'edificabilitat, ha afirmat el primer edil, que ha precisat que no demana que aquesta "es baixe dràsticament" sinó "d'una forma raonable".

En aquest sentit, Joan Ribó s'ha referit als canvis introduïts en aquesta proposta urbanística respecte a la presentada inicialment. Ha comentat que el PAI "estava planificat d'una manera" i ha recordat que s'han inclòs modificacions com les que afecten l'avinguda de Valladolid.

"Crec que es pot fer un reestudi, de manera que es puga baixar l'edificabilitat sense entrar a atacar a totes les inversions i sense entrar en cap plantejament d'aquest tipus. Crec que açò es pot reajustar i que s'ha de fer un esforç negociador amb l'empresa per a reajustar-ho", ha exposat el primer edil.

Ribó ha dit que el govern local --conformat per Compromís, PSPV i València en Comú-- treballar "per a fomentar la inversió" en la ciutat però també per a atendre "les reivindicacions veïnals que es puguen plantejar" i aproximar-se a elles en la mesura del "possible". Ha reiterat que açò suposa "un equilibri que hem de saber aconseguir".

"ÉS POSSIBLE ARRIBAR A UN ACORD"

Preguntada pels drets urbanístics adquirits per l'empresa adjudicatària del PAI i per si canviar les condicions podria comportar el pagament d'una indemnització per part del consistori, Ribó ha dit: "efectivament, les empreses poden tenir uns drets urbanístics però aquests no estan definits d'una manera determinada".

"El dret en el món urbanístic és molt complex. Llavors, no és clar. Es tindria a veure. S'ha de negociar, arribar a un acord", ha agregat, al mateix temps que ha considerat que "és possible arribar a un acord baixant l'edificació" i que aquest és "un tema que és discutible i negociable".

"Es pot arribar a acord assumint que no és imprescindible perquè una inversió puga funcionar que s'haja d'arribar a aqueix nivell d'edificabilitat", ha repetit l'alcalde.

Arxivat a:

Destacats