Ribó advoca per "resoldre el PAI de Benimaclet amb participació ciutadana"

Guardar

accion pai benimaclet
accion pai benimaclet

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha advocat aquest dilluns per "resoldre" la revisió del PAI de Benimaclet "amb participació ciutadana", tenint en compte que és un element "cada vegada més fonamental" i atenent així les premisses del "nou urbanisme".

Ribó, que ha participat en un acte organitzat per 'Campanya per una Justícia Fiscal CV 2021', s'ha pronunciat d'aquesta manera preguntat per la possibilitat que l'empresa Metrovacesa, promotora del PAI, inicie accions legals si en la revisió del PAI es manté la proposta plantejada per la seua formació política, Compromís.

Aquesta coalició, que integra al costat del PSPV l'executiu local de València, planteja com a alternativa al PAI de Benimaclet desclassificar el 35,3% del sòl per a protegir l'horta productiva i reduir els 1.345 habitatges previstos a 720 habitatges, amb un 30% de VPP i amb diferents tipologies com els blocs, les illes i les cases de poble per a ajustar-se al voltant del barri.

"El tema de Metrovacesa i el PAI de Benimaclet és un déjà-vu. És un passet més en un conflicte que anirem resolent", ha respost el primer edil, que ha subratllat la necessitat de comptar amb la participació ciutadana en eixa revisió.

"Insistisc, crec que ho hem de resoldre amb la participació ciutadana, que és l'element fonamental. Crec que el nou urbanisme s'ha de basar, més que en plans generals fets fa 35 o 40 anys, en la participació ciutadana. Aquest element ha de ser cada vegada més fonamental", ha plantejat Joan Ribó.

Arxivat a:

Destacats