La rebaixa en les tarifes de Metrovalencia i MetroBus s'amplia a tot el 2023

El descompte del 30% en el preu del transport públic autonòmic es prorroga fins a finalitzar l'any vinent

Guardar

L'estació de metro de Xàtiva
L'estació de metro de Xàtiva

La Generalitat Valenciana prorrogarà la rebaixa del 30% en les tarifes del transport públic autonòmic durant tot l'any 2023. Així ho ha anunciat aquest matí el president Ximo Puig durant la sessió de control al Consell.

Així, el govern valencià ampliarà i prorrogarà aquesta mesura fins a la finalització del pròxim any, el 31 de desembre de 2023. Una rebaixa del 30% que es va iniciar el passat 1 de setembre i que, en un primer moment, estaria en vigor durant quatre mesos, concloent amb la finalització d'enguany.

L'ampliació anunciada per Puig suposarà que la reducció addicional d'un 30% en el preu dels abonaments i títols multiviatge de tots els serveis de transport públic competència de la Generalitat estiga en vigor durant tot el 2023. Una mesura que afecta el transport públic dependent de la Generalitat: Metrovalencia, MetroBus, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló i de la qual queden exclosos els bitllets senzills i d'anada i tornada.

Aquesta rebaixa del 30% conviurà, durant l'any vinent, amb la gratuïtat dels viatges en Rodalia i Mitja Distància després de l'anunci de l'ampliació d'aquesta mesura per part del govern estatal. A més, se suma a la rebaixa de fins al 50% establida pel propi govern estatal per al transport públic de competència autonòmica, incloses les concessions d'autobusos.

Durant el ple de Les Corts, Ximo Puig ha defensat l'impacte "molt positiu" de les mesures de transport impulsades en els últims mesos per a combatre els efectes de la inflació i ha cridat a aprofitar el "moment històric" dels fons europeus Next Generation per a "accelerar al màxim la descarbonització".

Respecte a la gratuïtat del transport públic per a menors de 30 anys, davant les dificultats per a obtenir la cita prèvia a la cita per a sol·licitar el títol, el cap del Consell ha reconegut l'existència de "problemes" i ha recordat que es va acordar ampliar el període gratis "com a mínim" fins al 15 de gener.

Destacats