Pilar Bernabé: "València pot ser referència estatal pel gran talent de les nostres dones"

València Activa connecta a 200 lideresses en el 1r Fòrum de Lideratge Femení, una trobada per a inspirar i trencar sostres de cristall

Guardar

Pilar Bernabé en el Fòrum de lideratge femení
Pilar Bernabé en el Fòrum de lideratge femení

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha impulsat el Primer Fòrum de Lideratge Femení, que s'ha celebrat en el Palau de Congressos amb l'objectiu d'analitzar, referenciar, connectar i visibilitzar el lideratge exercit per les dones, una trobada en el qual han participat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual i la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

Bernabé ha sigut l'encarregada d'obrir la jornada. En el seu parlament ha reivindicat la necessitat d'impulsar esdeveniments com aquest, "amb el qual visibilitzem i connectem a dones que obrin pas en els seus sectors, perquè les seues veus han de ser escoltades en els espais de decisió, la seua veu ha d'arribar als punts on resideix el poder i es fixen els objectius que impacten en la nostra societat."

"Les dades ens mostren que hi ha moltes menys dones en llocs de lideratge que homes i és la nostra obligació com a responsables públics és donar-li la volta a aquesta situació. Des de les Administracions hem d'impulsar el canvi i treballar per a tancar bretxes com les que genera el fenomen dels sostres de cristall", ha defensat la regidora, que ha afirmat que "València pot ser referència estatal pel gran talent de les nostres dones".

Per part seua, la consellera Carolina Pascual, durant l'obertura d'aquest esdeveniment, ha incidit en què "quan parlem de lideratge femení no parlem sol de les oportunitats per a les dones, sinó de l'oportunitat per a tota la societat. I és una gran oportunitat. Una societat que no impulse i visibilitze el talent i el lideratge de les dones està perdent el 50% de la seua capacitat".

Participants del Primer Fòrum de Lideratge Femení
Participants del Primer Fòrum de Lideratge Femení

'Quan una dona avança, avancem totes'

Sota el lema 'Quan una dona avança, avancem totes' s'ha celebrat aquest esdeveniment en el qual les assistents han conegut l'experiència de dones que obrin pas.

A través de tres taules especialitzades on s'han tractat qüestions específiques relatives al lideratge exercit per les dones en camps com la investigació i la ciència, l'economia del coneixement, o casos transversals de lideratge exercit per dones en sectors més masculinitzats.

Durant la primera taula 'Lideresses en sectors masculinitzats' s'ha abordat la situació del lideratge femení en sectors en els quals les dones estan infrarepresentades, un espai en el qual han participat Alexandra Cortés, directora general de Ferros La Pobla; Sara Gómez, directora executiva del projecte Dona i Enginyeria de la Reial Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya, i Alicia Martínez, sòcia voluntària de la Direcció d'Expansió d'Elles Volen Alt i pilot d'helicòpter; un espai moderat per Patricia Campos, expilot de l'Armada espanyola i entrenadora de futbol.

En la taula 'Dona i lideratge en àmbits STEM', s'ha reflexionat sobre el lideratge exercit per les dones en els sectors de la ciència i la tecnologia, un espai en el qual han participat Pilar Mateo, científica i presidenta d'Inesfly Corp i Anna Lluch, Catedràtica Emèrita de la Universitat de València i Coordinadora del Grup d'Investigació de Biologia en Càncer de Mama-INCLIVA. La taula ha estat moderada per Elena Pinilla, investigadora distingida en el Centre de Tecnologia Nanofotònica de la UPV i vicepresidenta de la Reial Societat Espanyola de Física.

En l'última taula, 'Economia del coneixement: el paper de les dones líders', han intervingut María Benjumea, CEO de South Summit; Victoria Majadas, sòcia funda-daura en Smart To People i presidenta de BIGBAN Inversors Privats; i Margarita Albors, presidenta de Social Nest Foundation; una taula que ha sigut moderada per Laura Olcina, directora general del ITI.

Igualment, les assistents han pogut gaudir de dues ponències a càrrec de Gloria Lomana, presidenta de 50&50 Gender Leadership, que ha parlat de 'Lideratges femenins, lideratges inclusius' i Sandra Deltell, sòcia de PwC España i vicepresidenta d'EVAP, que ha portat per títol 'Dona, lideratge i biaixos inconscients'.

Destacats