Les obres de l'edifici d'ampliació del Palau de la Música podrien començar abans del pròxim estiu

El director de l'entitat, Vicent Llimerá, ha avançat que ja s'ha encarregat un informe tècnic per a conéixer l'estat de l'edifici i les obres es faran per fases

Guardar

Continuen els treballs en l'exterior del Palau de la Música de València
Continuen els treballs en l'exterior del Palau de la Música de València

El silenci del Palau de la Música de València es trencarà per fi després de quatre anys tancat la pròxima setmana. En concret, els dies grans de la reinauguració seran el 5 i 6 d'octubre; dues jornades en les quals un concert de l'Orquestra de València retornarà la vida a la sala Iturbi d'aquesta gran sala de concerts de la capital valenciana.

La reobertura del Palau arriba quatre anys després que aquest haguera de tancar les seues portes al juliol de 2019 a causa dels problemes estructurals que patia l'edificació. Goteres, filtracions d'aigua o problemes amb el sistema de climatització van ser alguns dels desperfectes que ja s'han reparat després d'un llarg procés de reforma i rehabilitació dels seus espais. Va ser el passat 22 de setembre quan van finalitzar oficialment les obres, encara així tanques i els obrers segueixen treballant en els voltants del Palau per a acabar alguns retocs d'última hora abans del gran dia.

Continuen els treballs en l'exterior del Palau de la Música de València
Continuen els treballs en l'exterior del Palau de la Música de València

De fet, tal com ha explicat Vicent Llimerá, director del Palau de la Música, durant la presentació dels actes organitzats per als dies 5 i 6 d'octubre, els equips tècnics que han dut a terme els treballs de reparació dels danys d'aquest gran auditori seguiran de prop l'evolució d'aquestes actuacions per a "comprovar que tot vaja bé".

Desenvolupament de les obres de l'ampliació per fases per a no interrompre la programació

Encara que els treballs de rehabilitació ja s'han donat per conclosos, la veritat és que el públic valencià tornarà a un Palau que encara presenta danys estructurals i reparacions per fer. És el cas dels problemes de goteres i filtracions que s'han produït en l'ampliació, una part de l'edifici inaugurada en 2003 i que va quedar fora del projecte de reforma impulsat per l'anterior govern del PSPV i Compromís pressupostat en 12 milions d'euros.

Ara s'ha encarregat ja un informe tècnic que analitze l'estat actual d'aquesta ampliació i puga solucionar els problemes arquitectònics que presenta i que s'han agreujat amb els últims episodis de fortes pluges que han caigut en la ciutat. Així ho va anunciar Llimerá en aquesta trobada en el qual també va avançar quan podrien començar aquests treballs de reparació.

Filtraciones e inundaciones en el Palau de la Música por las últimas lluvias en la ciudad
Filtracions i inundacions en el Palau de la Música per les últimes pluges en la ciutat

En concret, segons va explicar Llimerá, les obres, que es tramitaran per un sistema d'urgència, podrien començar abans de l'estiu del pròxim any 2024. D'aquesta manera, aquestes es durien a terme en dues fases per a evitar tornar a tancar el Palau i no interrompre la programació musical per a la temporada 2023-2024.

D'una banda, la primera fase de l'actuació serà en l'entrada de l'edifici d'ampliació (on les últimes pluges van causar filtracions i inundacions en la zona de l'entrada del personal i en els camerinos de l'Orquestra); i, d'altra banda, la segona part dels treballs se centrarà en la part que connecta l'edifici principal i l'ampliació.

Destacats