El Palau de la Música de València reobrirà amb dos concerts gratuïts el 5 i 6 d'octubre

El públic tornarà a ocupar les butaques de la Sala Iturbi per a gaudir de dues actuacions en homenatge al Mestre José Serrano

Guardar

Jardins del Palau de la Música de València
Jardins del Palau de la Música de València

Després de quatre anys tancat pels problemes estructurals en el seu edifici principal, el Palau de la Música reobrirà les seues portes la setmana vinent amb una gran festa inaugural en la qual precisament la música, serà la gran protagonista. En eixe sentit, seran els dies 5 i 6 d'octubre quan la música trenque el silenci de la Sala Iturbi del Palau per a donar la benvinguda de nou al públic. Seran dos concerts gratuït spel Dia de la Comunitat Valenciana en el qual l'Orquestra de València estarà dirigida pel seu director principal convidat, Álvaro Albiach, i homenatjarà al Mestre José Serrano.

Així, aquesta actuació gratuïta se celebrarà en dues jornades: el 5 d'octubre (un concert per als abonats i els membres de 'Amics del Palau') i el 6 d'octubre (actuació dirigidoa al públic general). Encara que l'hora d'inici en ambdues cites serà a les 19.30 hores, s'han preparat espectacles previs de música i dansa amb motiu de la gran reinauguración tal i com ha anunciat avui el director del Palau, Vicent Llimerà. 

A les 18 hores començarà un concert gratuït (de 40 minuts de durada) en l'esplanada dels Jardins del Palau amb accés lliure en el qual sota la direcció de Jesús Salvador "Chapi" l'exterior de la sala de concerts s'omplirà de ritme africà amb l'espectacle "Àfrica Estocàstica".

De 18.40 a 19 hores, serà el torn del grup MoonWinds dirigit per Joan Enric de Lluna la interpretació del qual acostarà al públic una nova visió dels instruments de vent. Ja dins de l'edifici, de 19 a 19.15 hores, Amores Grup de Percussió omplirà de ritme la balconada del pati de butaques.

L'última actuació prèvia al concert serà la de Mediterrània Consort (de 19.15 a 19.30 hores), que dirigits per David Antich, interpretarà música instrumental de les corts valenciana i aragonesa del segle XV al XVII. Aquesta es durà a terme en la balconada de la zona de l'amfiteatre per a acompanyar al públic a entrar en la Sala Iturbi i comptarà, com totes les anteriors, amb la participació de deu ballarins coreografiats per Toni Aparisi.

Interior del Palau de la Música de València
Interior del Palau de la Música de València

Com aconseguir les entrades gratuïtes per a assistir als concerts

El primer d'ells, el del dijous 5 d'octubre, serà una actuació dirigida a aquelles persones abonades i els membres de 'Amics del Palau' pel que gran part de les localitats estaran reservades per a ells. Encara així, les entrades que queden disponibles es destinaran al públic general i podran reservar-se, fins a completar aforament, a partir del 2 d'octubre en la web www.palauvalencia.com.

En el cas del concert del divendres 6 d'octubre, aquesta actuació sí estarà dirigida per al públic general i hi hauran dues formes d'aconseguir les entrades (que també seran gratuïtes). D'una banda, es podran recollir presencialment en les taquilles del Palau el diumenge 1 d'octubre en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 21.30 hores. D'altra banda, a partir del 2 d'octubre també es podran reservar les entrades que hagen quedat disponible a través de la web www.palauvalencia.com.

Destacats