Així pots aconseguir les entrades per als concerts gratuïts de reobertura del Palau de la Música de València

Els dies 5 i 6 d'octubre podrà gaudir-se de concerts i espectacles previs músic-coreogràfics en l'emblemàtic auditori

Guardar

Un concert en el Palau de la Música de València
Un concert en el Palau de la Música de València

El Palau de la Música de València es retroba amb el públic a partir del pròxim 5 d'octubre després de la finalització de les seues obres. Ho farà amb concerts especials gratuïts que s'emmarquen en la festivitat del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa t'expliquem com aconseguir les entrades per a gaudir d'ells.

El regidor de Cultura, José Luis Moreno, i el director del Palau, Vicente Llimerá, van anunciar aquest divendres que la reobertura comptarà amb diversos concerts. Tant el dia 5 com el 6, els abonats i la ciutadania gaudiran d'un ampli repertori amb segell valencià i interpretat per l'Orquestra de València de manera gratuïta, a les 19.30 hores a la Sala Iturbi, i amb espectacles previs.

Entrades

Les entrades dels concerts són gratuïtes i les localitats estan limitades tant per al dia 5 com per al 6. El concert del dijous, 5 de setembre, serà per a abonats i amics del Palau, i les entrades que queden disponibles podran aconseguir-se amb la seua reserva prèvia en la web del Palau – www.palauvalencia.com – a partir del dia 2 d'octubre fins a completar l'aforament de la Sala Iturbi.

Presentació dels concerts i espectacles de reobertura del Palau de la Música. Foto Live Music València
Presentació dels concerts i espectacles de reobertura del Palau de la Música. Foto Live Music València


Respecte al dia 6, concert obert per al públic general, els qui desitgen aconseguir entrada podran fer-lo per dues vies. En primer lloc, el diumenge 1 d'octubre, de manera presencial en les taquilles del Palau de la Música, amb horari de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.30 hores. I a partir del 2 d'octubre, si queden entrades, es podran aconseguir en la web del Palau fins a completar aforament.

Repertori dels concerts

Tots dos concerts tindran el mateix repertori, interpretat per l'Orquestra de València, dirigida pel seu director principal convidat, Álvaro Albiach, i comptarà amb la soprano Maite Alberola i amb la mezzosoprano Sandra Fernández. A més, prèviament hi haurà altres propostes musicals.

De 18.00 a 18.40 hores, a l'esplanada dels Jardins del Palau, es presenta Alxarq i Lluna d'Àfrica, sota la direcció de Jesús Salvador "Chapi", amb l'espectacle "Àfrica Estocàstica", un mestissatge de dos mons sonors, el món ressonant africà com a ritme universal, i el sinuós món sonor estocàstic ideat pel creador de la música indeterminada Xenakis. Seguidament, a les 18.40, a la Terrassa del Palau de la Música, enfront del Hall dels Tarongers, el grup MoonWinds, sota la direcció de Joan Enric Lluna, acostarà al públic una nova i suggeridora visió dels instruments de vent.

Posteriorment i dins de l'edifici, de 19.00 a 19.15 hores, Amores Grup de Percussió omplirà de ritme el balcó del pati de butaques. I després d'ells, Mediterrània Consort, dirigits per David Antich, interpretaran música instrumental virtuosa que data de les corts valenciana i aragonesa del segle XV al segle XVII: en aquest cas, al balcó de la zona d'amfiteatre, de manera que els dos grups donaran la recepció musical al públic que accedisca a la Sala Iturbi. Totes aquestes actuacions aniran enllaçades amb un grup de nou ballarins, capitanejats pel ballarí i coreògraf valencià Toni Aparisi.

A les 19.30 hores, l'Orquestra de València interpretarà el tradicional concert commemoratiu amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana. Álvaro Albiach dirigirà un programa el que també es recorda la figura del mestre José Serrano, en el 150 aniversari del seu naixement. D'aquesta manera, la primera meitat comptarà amb la participació de la soprano Maite Alberola i la mezzosoprano Sandra Ferrández, i estarà dedicada al reconegut compositor.

El públic podrà escoltar la "Fantasía sobre motivos de Serrano" de Ricardo Lamote de Grignon, pare del qual fora primer titular de l'Orquestra; la romança "Niñas a que vender flores", dels diamants de la Corona de Francisco Asenjo Barbieri. Del mestre Serrano s'oferirà "Qué te importa que no venga" dels clavells, "Escena y farruca" d'Alma de Dios, "Canción veneciana" de El carro del sol i la recuperació de la cançó "La Valenciana", amb arranjaments de Ramón Ahulló.

Ja en la segona meitat, es podrà escoltar una selecció d'àries de la cèlebre òpera "Carmen", de Georges Bizet; i les rítmiques i folklòriques "Danzas de Galanta", de Zoltan Kodály. Conclourà el programa amb l'Himne de la Comunitat Valenciana, compost precisament per José Serrano, amb lletra de Maximiliano Thous.

Arxivat a:

Destacats