La nova plaça de l'Ajuntament de València arribarà després de Falles

València abordarà el nou disseny de la plaça de l'Ajuntament per a modificar el projecte guanyador del concurs

Guardar

Gent passeja per la plaça de l'Ajuntament de València
Gent passeja per la plaça de l'Ajuntament de València

Encara no està definit com serà la nova plaça de l'Ajuntament de València. Després del canvi de govern municipal, l'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, va decidir paralitzar l'adjudicació del contracte de redacció del projecte a l'equip guanyador del concurs d'idees per a analitzar la proposta guanyadora i aplicar canvis que consideraven necessaris. Així, Catalá reconeixia que la proposada 'Re-natura' de l'equip liderat per Miguel del Rey "és un bon punt de partida", però el nou govern té una altra idea de plaça.

Cal recordar que 'Re-natura', el projecte guanyador del concurs d'idees, plantejava la nova plaça de l'Ajuntament de València com un bosc urbà que no només renaturalitzava l'espai generant més zones d'ombra, sinó que, a més, contemplava la renovació dels llocs de flors i la instal·lació de banys públics i fonts per a beure. Per descomptat, es manté la zona per a plantar el monument faller i per a disparar la mascletà.

Així seria la plaça de l'Ajuntament de València amb el projecte 'Re-natura'
Així seria la plaça de l'Ajuntament de València amb el projecte 'Re-natura'

No obstant això, en el seu moment, en Partit Popular ja va mostrar algunes reticències sobre este projecte, com per exemple, si el nou disseny amb tanta vegetació podria ser un impediment per al tret de la mascletà; o en relació amb l'estàtua de Francesc de Vinatea que es van oposar al seu trasllat de la plaça de l'Ajuntament. D'esta manera, no era d'estranyar que este projecte es revisara amb el canvi de govern municipal.

Ara, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que el nou disseny de la plaça de l'Ajuntament arribarà després de les Falles de 2024. Així, res més passen les festes, es començarà amb la redefinició del nou projecte de la plaça consistorial.

En este sentit, la primera edil reconeixia "el treball que va fer l'anterior govern per a establir les bases del projecte, i l'equip redactor que va fer un treball excel·lent". No obstant això, "tenim un projecte que respon a una manera de veure la plaça de l'Ajuntament totalment diferent". De moment, caldrà esperar que passen les Falles per a conéixer com serà la nova imatge d'una de les places més emblemàtiques de la ciutat.

Destacats