El nou Centre Municipal d'Activitats per a Persones Majors Marxalenes obrirà al juny

Guardar

Centre Municipal d'Activitats per a Persones Majors de Marxalenes
Centre Municipal d'Activitats per a Persones Majors de Marxalenes

El centre està situat en la planta baixa de l'edifici que albergava l'Antiga Almàssera. Ocuparà 940 metres quadrats i disposarà, entre altres instal·lacions, de dues aules-taller i una sala multi usos amb un escenari de 35 metres quadrats. La regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha visitat aquest matí les obres, que estan molt avançades, per la qual cosa el centre podrà entrar en funcionament abans que acabe el mes de juny. Bernabé ha destacat que el resultat és "un espai magnífic amb instal·lacions d'última generació perquè les persones majors disposen de més espai per a dur a terme les seues activitats en un entorn saludable com és el parc de Marxalenes".

L'edifici que alberga aquest nou Centre Municipal d'Activitats per a Persones Majors (CMAPM) està situat en la zona sud-est del Parc de Marxalenes, entre els carrers Ricard Samper, Sant Pancraç, Luis Crumiere, Reus i Ruaya. La rehabilitació de l'edifici es duu a terme en dues fases. La primera, a punt de concloure, ha servit per a habilitar la planta baixa com el nou CMAPM Marxalenes. En una fase posterior, es rehabilitarà la primera planta de l'edifici que està previst que albergue el futur Museu de l'Oli, amb una superfície de 338 metres quadrats.

En l'actualitat el barri té una població de 10.629 persones de les quals 3.400 tenen més de 60 anys. La regidora Pilar Bernabé ha destacat que aquest nou centre "dona resposta a les demandes i reivindicacions formulades pel col·lectiu de les persones majors, especialment representatiu en aquest barri, tenint en compte que l'antic centre situat en l'avinguda de Portugal havia quedat obsolet, escàs d'espai i funcionalitat". El CMAPM Marxalenes té en l'actualitat 1.013 socis.

El projecte de rehabilitació s'ha dut a terme respectant al màxim les característiques singulars de l'edifici, pròpies de l'ús industrial que va tindre en el seu origen. En els pròxims dies, el centre es dotarà de mobiliari, equips informàtics i material divers per un import de 180.000 euros. L'edifici de l'Antiga Almàssera formarà part d'un grup de construccions singulars ja rehabilitades al voltant del Parc de Marxalenes, destinats a usos de caràcter social i cultural com l'aula de la naturalesa, la biblioteca infantil, el museu del ferrocarril i l'escola de jardineria. A més, en el mateix entorn hi ha diverses alqueries: la de Barrinto, d'origen medieval; la del Foraster; la de Boro Baus i la de Félix i la Lluna.

Destacats