Més de 130 xiquets i xiquetes van participar en la trobada 'La Caja' per a observar el món sense prejudicis

Guardar

Encuentro -La -Caja
Encuentro -La -Caja

L'associació Jovesolides ha reunit hui en el saló de cristall de l'Ajuntament de València a més de 130 xiquets i xiquetes en la 'Trobada La Caja'. Un espai de reflexió i construcció on joves de cinc centres escolars de la província de València, docents, i representants de l'Administració pública han compartit espai per a trobar solucions a problemes socials.

'La Caja', desenvolupada amb el suport econòmic de la Conselleria de Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana i la Coordinadora Valenciana d'ONGD, és un projecte en el qual s'ha treballat amb els i les més joves la sensibilitat i la presa de consciència de problemes socials vinculats als Objectius de Desenvolupament sostenibles (ODS). Hui s'ha tancat aquest projecte, desenvolupat per tercer any consecutiu, i en el qual en total han participat 190 xiquets i xiquetes. Aquesta trobada ha estat dirigit a fomentar el rol actiu i el compromís social dels més joves a través de taules d'incidència política.

Durant més de tres hores joves, docents i autoritats polítiques han reflexionat junts sobre problemes socials i han buscat solucions creatives per a millorar la societat. L'acte ha comptat amb la presència, entre altres autoritats, de la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, el diputat autonòmic, Jesús Salmerón, la diputada autonòmica, Sabina Escrig, el regidor pel Partit Popular, Cristóbal Grau i la presidenta de l'associació Jovesólides, Lourdes Tafaner.

Descobriment d'altres realitats, presa de consciència a través de la innovació social

En l'esdeveniment els xiquets i xiquetes, amb edats compreses entre els 11 i 14 anys han tingut la possibilitat de preguntar directament a les autoritats polítiques sobre les seues principals preocupacions socials. Han llançat preguntes com: "quines mesures prenen en el seu partit per a combatre la islamofòbia?", S'abaixaria el sou si això servira per a millorar l'educació?", "Quines són les principals mesures que s'estan adoptant per a frenar el canvi climàtic?".

Ells i elles han sigut els vertaders protagonistes d'aquest projecte. Han sigut generadors d'idees per a transformar el món. Amb tot l'aprés han adquirit un rol més actiu en la societat, amb major empatia i respecte cap a la diferència.

Neus Fábregas, regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració en funcions, ha assenyalat la importància de generar espais com aquesta trobada per a estimular la participació i l'activisme de joves i de la resta de la ciutadania.

La diputada autonòmica, Sabina Escrig, entusiasmada durant la seua participació en la taula compartida amb joves, ha destacat que aquestes noves generacions transformaran el món. En aquesta línia, Isabel Lozano, regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives en funcions, ha remarcat que "és molt interessant tindre la possibilitat d'estar reflexionant i debatent de manera intergeneracional i transversal. Cal generar més espais com aquest per a generar riquesa i contactar amb la gent jove que té moltes idees i és capaç de veure altres coses que nosaltres en l'etapa adulta no contemplem".

Per part seua, el diputat autonòmic Jesús Salmerón, que ha acudit per tercera vegada a un esdeveniment de 'La Caja', s'ha mostrat molt interessat en la importància de rebre la visió dels i les joves sobre la realitat social. "L'intercanvi amb els joves ens mostra les coses en les quals hem de treballar".

 

Destacats