Las Naves es convertirà en l'epicentre de l'economia creativa amb un fòrum d'iniciatives innovadores

Guardar

Fòrum d'Economia Creativa de Las Naves
Fòrum d'Economia Creativa de Las Naves

El centre d'innovació Las Naves, de l'Ajuntament de València, es convertirà en l'epicentre de la creativitat i de les idees innovadores amb la celebració del Fòrum d'Economia Creativa el pròxim 15 de desembre.

Olga Broto, directora d'Innova&acció, organització impulsora del fòrum, ha destacat en un comunicat el "dèficit" a l'hora d'incorporar idees i coneixement, d'una forma diferencial, que actualment "castiga" a Espanya, i que s'ha vist agreujat per la crisi de la Covid-19. Per als impulsors del fòrum, és el moment de canviar aquesta inèrcia i impulsar iniciatives que donen visibilitat a l'economia creativa com a sector econòmic que involucra la generació d'idees i coneixement a l'hora de generar riquesa.

En aquest sentit, s'ha emplaçat a les diferents administracions al fet que impulsen l'economia creativa: "És inadmissible que s'ignore una economia que ocupa més de 30 milions de persones i aporta un 3% al PIB a nivell mundial. Per exemple, al Regne Unit l'11,7% del seu PIB ja correspon a l'economia creativa. Un percentatge elevat si es compara, amb la importància del turisme al nostre país, que supera el 12%", han dit.

Durant el fòrum es presentaran iniciatives proactives en favor d'aquesta economia com a tancament de la commemoració del 2021 com a Any Internacional de l'Economia Creativa. "Ara més que mai necessitem l'economia creativa, és a dir, d'eixa economia que involucra generació d'idees i de coneixement. El nostre objectiu és crear les condicions més favorables per a desenvolupar i atraure el major talent possible capaç de generar empreses, productes i serveis creatius", ha indicat Juan Pastor, director adjunt d'Innova&acció.

El fòrum persegueix conscienciar a les administracions públiques i les empreses que la creativitat i la innovació són factors clau de diferenciació per a afrontar la transformació digital i ecològica que s'està vivint.

Arxivat a:

Destacats