La Regidoria de Pobles de València incrementa el seu pressupost per a 2022 en un 69 %, fins als 880.000 euros

Lucía Beamud ha detallat el pressupost destinat a la regidoria per a aquest 2022

Guardar

La regidora de Pobles de València i Espai Públic, Lucía Beamud,
La regidora de Pobles de València i Espai Públic, Lucía Beamud,

La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, ha valorat hui "de manera molt positiva" l'increment pressupostari d'un 69% que este 2022 dedica el consistori a la Regidoria de Pobles de València. La regidora Lucía Beamud ha assegurat que "el govern de Joan Ribó s'ha caracteritzat, des del primer moment, en rescatar de l'oblit els pobles de València, amb inversions i projectes molt importants per a alguns d'ells, com la recuperació de la Trilladora del Tocaio al Palmar, la barraca de Cotofio a la Torre, el mercat agroecològic de Castellar, l'arribada de la fibra òptica a Poble Nou, la nova alcaldia a les Cases de Bàrcena, el reconeixement a les Corregudes de Joies a Pinedo, la reforma de l'ambulatori del Saler o del xalet del doctor Bartual a la Punta".

Concretament, si en 2021 el pressupost de l'Ajuntament per a la Regidoria de Pobles de València va ser de 523.224 euros, enguany té assignada una quantitat de 880.754 euros. La regidora Lucía Beamud ha assenyalat que es tracta "de la consolidació d'una dinàmica que ja ve produint-se des de fa temps amb el govern de Joan Ribó i que estem concretant amb l'increment d'activitats als nostres pobles. Així, mentre el govern del Partit Popular sols es recordava dels pobles per a les seues festes patronals, ara, a més, duem la missatgera Caterina als Nadals, fem activitats d'igualtat baix la campanya Igualtat als Pobles, es duen també activitats de la Fira de Juliol, així com de cultura davall la campanya Cultura als Pobles".

Lucía Beamud, a més, ha anunciat que enguany cadascun dels pobles de la ciutat de València disposarà de 5.000 euros més per invertir-los en activitats culturals, festes i esport. A més, també ha explicat que s'està estudiant un projecte que està valorat en 35.000 euros, i que "estarà dedicat en exclusiva a aquestes poblacions tan característiques i nostrades de València".

Finalment, ha detallat que hi ha reservats 30.000 euros per al projecte de la Trilladora del Tocaio del Palmar, que anirà destinat a dotació pública i l'ús concret de la qual està decidint-se a través d'un procés participatiu. També ha desvetllat que hi ha 135.000 euros per a l'habilitació de les antigues escoles del Perellonet per a consultori del poble i que hi ha altres 50.000 euros destinats a inversions per a edificis municipals als pobles de València.

Destacats