Les noves línies de Metrovalencia avancen per a estar acabades en 2025-2026

La prolongació de l'L10, l'L11 i l'L12 connectaran zones on hui dia no arriba Metrovalencia

Guardar

Un tramvia de Metrovalencia
Un tramvia de Metrovalencia

Les noves línies de Metrovalencia – L11, L12 i prolongació de l'L10 – avancen dins del termini i en la forma escaient per a estar acabades entre 2025 i 2026. A una setmana de la inauguració de la línia 10, que connectarà el centre de València amb Natzaret, passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) continuen treballant en la posada en marxa de noves connexions que milloren la xarxa del metro a la ciutat i la seua àrea metropolitana.

Sobre la prolongació de l'L10 fins a la façana marítima, integrant al barri del Cabanyal, el projecte està molt avançat. El traçat discorrerà, finalment, pel pont de Drassanes, descartant la construcció d'un nou pont. Aquesta ampliació de la línia millorarà les condicions de mobilitat d'un barri que es troba en ple procés de transformació.

Quant a la línia 11 de Metrovalencia, tal com va explicar la gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, durant una convocatòria de premsa per a la presentació de l'L10, comptarà amb un traçat circular en comptes de la doble plataforma que es remenava per l'avinguda del Port per a "evitar que els trens circulen en sentit contrari al trànsit, la qual cosa podria provocar distraccions".

Així, aquesta línia tramviària, mancant el vistiplau de l'Ajuntament de València, compartirà el recorregut de l'L10 fins al carrer Menorca des d'on continuarà per Serreria, avinguda del Port fins a la Marina de València. El traçat continua per J.J. Dómine recorrent el barri del Cabanyal i tornaria al centre per Juan Verdeguer i, de nou, carrer Menorca.

Interior d'un metro de Metrovalencia
Interior d'un metro de Metrovalencia

Finalment, l'L12 permetrà enllaçar la Línia 10, entre les seues parades d'Amado Granell i Hermanos Maristes, amb l'Hospital La Fe de València. Segons la proposta realitzada per FGV, la nova línia discorrerà per la mateixa avinguda Hermanos Maristes i travessarà l'avinguda Ausiàs March, fins a enllaçar amb el carrer Illa Cabrera i seguir pel carrer Vicent Marco Miranda per a arribar fins a l'avinguda Fernando Abril Martorell, on es troba el centre hospitalari.

Aquesta alternativa constaria d'un recorregut d'aproximadament 4,1 quilòmetres de longitud, dels quals 2,2 quilòmetres serien comuns amb la Línia 10 partint de l'estació del carrer Alacant. Diàriament, més de 20.000 persones, entre professionals i pacients, es desplacen fins a l'Hospital La Fe.

Per tant, d'acord amb el conseller Arcadi España, "aquesta línia, juntament amb l'L11 i la prolongació de l'L10 suposaran un salt qualitatiu i quantitatiu per al servei de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en connectar zones a les quals hui dia Metrovalencia no arriba". Els projectes d'aquestes tres línies sumen, aproximadament, uns 70 milions d'euros d'inversió.

Una nova parada de metro en el centre de València?

Finalment, d'acord amb Menguzzato, el nou pla de mobilitat metropolitana planteja la necessitat de desdoblegar el túnel del metro entre Albereda i Xàtiva. Una actuació que podria anar acompanyada de la creació d'una nova parada de metro prop de la plaça de l'Ajuntament de València. No obstant això, és només una proposta a falta d'estudiar els possibles traçats i alternatives amb l'Ajuntament de la ciutat.