La connexió de vianants entre Bailén i Alacant s'inaugurarà juntament amb la Línia 10 de Metrovalencia

En canvi, el canó per als vianants entre Xàtiva i Alacant haurà d'esperar un poc més d'un any per a la seua obertura

Guardar

Interior d'una estació de Metrovalencia / Foto: @GVAterritori
Interior d'una estació de Metrovalencia / Foto: @GVAterritori

Comença el compte arrere per a la inauguració d'una de les connexions més importants per a la xarxa de Metrovalencia. La Línia 10 començarà a funcionar a partir del pròxim dilluns, 16 de maig, connectant el barri de Natzaret amb el centre de València, passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències. Una connexió més que necessària per a la ciutat que millorarà notablement el transport públic a la capital del Túria.

No obstant això, no serà l'única inauguració. I és que juntament amb la Línia 10, també s'obrirà al públic el canó per als vianants entre les estacions de Bailén i la nova del carrer Alacant, que facilitarà els transbords amb la línia 7 de Metrovalencia. Per a això, s'ha derrocat la paret que fins ara separava la mateixa estació del canó per als vianants per a enllaçar-la amb l'accés per als vianants en desús de la Gran Via de les Germanies, paral·lel al qual sí que està en servei en l'altre costat del carrer.

Així mateix, s'ha col·locat una vidriera que separa les instal·lacions d'FGV a Bailén de la part per als vianants, que podran utilitzar encara que no accedisquen al metro. Aquesta via, juntament amb la reestructuració d'horaris de la resta de línies de Metrovalencia, permetran a les persones usuàries una ràpida connexió de la xarxa.

Connexió per a vianants de l'L10
Connexió per a vianants de l'L10

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, liderada pel conseller Arcadi España, s'ha projectat, a més, un nou canó per als vianants entre les estacions de Xàtiva i Alacant, encara que de moment la seua obertura haurà d'esperar un poc més d'un any. La Generalitat va començar el mes d'agost passat el procés de licitació, i tot apunta al fet que les obres començaran pel mes de juny, amb un termini d'execució de 22 mesos.

En aquest cas, aquesta connexió unirà, a través del subsol, totes dues estacions des dels vestíbuls. Així, una vegada finalitzada, permetrà el transbord amb les línies 3, 5 i 9 de Metrovalencia. Cal destacar que es preveu la instal·lació de fins a huit cintes transportadores per a vianants – quatre per sentit – similar a la dels aeroports, deixant una zona central per a caminar.

Aquest projecte, que requerirà una inversió d'aproximadament 22 milions d'euros, està inclòs entre les propostes que ha presentat la Generalitat per a obtenir finançament europeu a través del fons React-EU, que forma part del pla Next Generation.

L'L10

El 19 de setembre de 2019, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) licitava el projecte de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani de la Línia 10 de Metrovalencia, posant fi a més de 15 anys d'espera. I és que cal recordar que les primeres obres d'aquesta infraestructura arrancaven en 2006. No obstant això, cinc anys més tard – en 2011 – i després d'invertir al voltant de 200 milions d'euros, la construcció d'aquesta línia es paralitzava per falta de pressupost.

Des de llavors, el projecte de l'L10 ha romàs paralitzat fins al 12 de juny de 2017, quan l'actual president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava que es reprendria aquesta connexió mitjançant finançament de la Unió Europea. I així ha sigut. En 2019, es posava en marxa uns treballs que, el passat 11 de febrer, iniciaven ja les seues primeres proves tècniques de circulació.

Ara, en poc més d'una setmana, aquesta nova línia s'obri al públic amb un total de huit estacions: tres subterrànies – Alacant, Russafa i Amado Granell-Montolivet – i cinc en superfície – Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret – i una freqüència de pas similar al de la resta de línies de Metrovalencia.