La Policia Local de València desenvolupa tècniques de control remot

Guardar

ROCSAFE
ROCSAFE

La Policia Local de València ha donat a conéixer hui les tècniques de control remot, desenvolupades a través d'un projecte europeu, per a accedir, per exemple, a escenes d'accidents o atacs terroristes. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha assistit a aquesta demostració dels resultats d'aquest projecte, denominat ROCSAFE (Remotely Operated CBRNe Scene Assessment & Forensic Examination).

L'exhibició s'ha dut a terme en Sagunt, on també s'ha mostrat una altra iniciativa europea, SAURON (Solució escalable multidimensional de resposta per a la protecció dels ports europeus) que, impulsada per al desenvolupament de tecnologies robòtiques (drons) i i de software, compta amb la participació de l'Autoritat Portuària de València.

El regidor Aarón Cano ha manifestat que amb aquesta mena d'experiències, «es generen sinergies entre projectes europeus de similars característiques, que, a més, es prova en entorns el més realista possible».

Concretament, durant el seminari-demostració, s'han testat i mostrat la unitat robòtica aèria (dron) de ROCSAFE, així com el programari vinculat a aquesta. També s'han mostrat enregistraments de les tecnologies de detecció mitjançant sensors d'elements NBQRe (de Defensa Nuclear, Radiològica, Biològica i Química).

La unitat robòtica aèria (dron) de la Policia Local de València ha actuat com en un supòsit de preemergència: un incident patit per un camió que transporta material radiològic en el terme municipal de Sagunt, en el seu itinerari des del port cap al nucli històric de la localitat.

Durant el trajecte, l'esmentat camió, que ha patit un incident (fuita de material radiològic simulada), ha estat detectat per la unitat robòtica aèria de SAURON, la qual ha iniciat un protocol de comunicació d'incidència tant a la policia portuària com a la policia local de Sagunt i València. Després d'eixir de les instal·lacions portuàries, el camió ha patit un accident en terme municipal, moment en el qual la unitat robòtica aèria de ROCSAFE ha actuat per a detectar la possible amenaça que suposaria la tipologia de càrrega transportada.

Destacats