La nova Línia 10 de Metrovalencia tindrà prioritat semafòrica en els encreuaments per als vianants i de vehicles

Guardar

Imatge d'una unitat de la L-10 de Metrovalencia a l'estació d'Alacant
Imatge d'una unitat de la L-10 de Metrovalencia a l'estació d'Alacant

La nova Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia comptarà amb sistema de prioritat semafòrica en tots els encreuaments per als vianants i de vehicles al llarg de tot el recorregut en superfície.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha coordinat aquesta actuació amb l'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València i s'ha desenvolupat com a part dels treballs de senyalització i equipament de via i arquitectura de la nova línia, ha detallat la Generalitat en un comunicat.

El sistema de senyalització instal·lat per FGV en línia 10 comprén l'equipament necessari (detecció, control, gestió i senyals) per a la coordinació dels encreuaments del tramvia amb el trànsit rodat i per als vianants, a fi de garantir la seguretat al llarg dels diferents punts d'encreuament situats en el traçat.

Els encreuaments per als vianants i de vehicles estan regulats amb espires, sensors òptics o amb senyals que els envien els enclavaments distribuïts al llarg de la línia. Per part seua, el tramvia disposa de punts de detecció previs, així com uns altres posteriors que cancel·len aquesta situació.

La prioritat semafòrica s'ha establit en tot el traçat entre l'estació subterrània d'Alacant i Natzaret, i al seu torn en sentit contrari, la qual cosa permet que el recorregut d'extrem a extrem es realitze en 16 minuts.

En comparació amb les altres línies tramviàries de Metrovalencia en servei, la Línia 10 disposarà de prioritat de pas en tots punts d'encreuament, mentre que les Línies 4 i 6 travessen interseccions en les quals no s'ofereix aquesta situació per les condicions de trànsit de les zones que travessen.

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera "molt considerable" l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

Els treballs de senyalització d'aquesta línia, pressupostats en més de cinc milions d'euros, han inclòs la instal·lació de quatre enclavaments electrònics, 22 senyals ferroviaris, 10 senyals tramviaris, 40 punts de detecció de tren i 116 balises de protecció a tren (abalises ATP (Automatic Train Protection).

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Destacats