La manifestació del Primer de Maig arribarà marcada per les eleccions

CCOO i UGT animen al vot progressista i a reivindicar en la marxa del pròxim dimecres guanye qui guanye

Guardar

Arxiu de l'1 de maig
Arxiu de l'1 de maig

Tres dies abans de les eleccions i sis del Primer de Maig, la marxa que s'espera aqueix dia ja ve 'pre' marcada per les eleccions. Ahir mil delegats sindicals de CCOO-PV es van reunir en el Parc de Capçalera per a organitzar i animar, precisament, tant el vot el 28A com la marxa.

També l'altre sindicat majoritari, UGT-PV fa una "Crida del Primer de Maig", que va finalitzar amb un ànim a la mobilització del pròxim 28 d'abril. Tots dos sindicats coneixen que, a major mobilització, l'esquerra ha eixit històricament beneficiada.

L'acte de Comissions ha comptat amb la presència del Secretari General, Unai Sord, i també el màxim representant de la Comunitat, Arturo León. Aquest últim centre parteix de la seua intervenció a reclamar "més ocupació" i de "més qualitat". Creu que ha d'apostar-se per "una altra manera de créixer econòmicament" i apostar per augmentar l'Estat de Benestar. Inevitablement, la cita electoral ha estat present durant les intervencions.

Sord va advertir als delegats que "cal evitar" una victòria de les forces conservadores: "Parlar de reduir els impostos de manera generalitzada, en un país ja té una pressió fiscal huit punts per davall de la mitjana europea, implica estar en el preludi de la major retallada social des de la crisi", ha assegurat.

El 26 al matí, a només dos dies del 28A, CCOO-PV i UGT-PV han realitzat una roda de premsa conjunta de cara a la convocatòria de la marxa. Una manifestació que, encara que estiga marcada per les eleccions -només hauran passat tres dies-, asseguren que les reivindicacions "seran les mateixes", guanye qui guanye.

Segons el secretari d'organització d'UGT-PV, Encert Calero, els motius per a cridar a la mobilització "són molts". Entre altres qüestions, ha assenyalat la "demanda" de derogació de la reforma laboral, apostar encara més per la pujada del salari mínim interprofessional o potenciar la inversió en I+D+I.

El sindicat CGT es va avançar als dos majoritaris i ja va animar el passat 15 d'abril a mobilitzar-se: "Us esperem al Primer de maig més combatiu que mai". Per a això, recorden la "vaga que va durar 44 dies" i que va desembocar a aconseguir la jornada laboral de 8 hores a Espanya. Per al sindicat, ara és "tan necessari" com abans prendre els carrers "en defensa dels drets, de les llibertats, d'una igualtat real entre homes i dones, de la defensa del planeta i d'una forma de vida digna".

La marxa convocada pels sindicats majoritaris començarà a les 11:30h, mentre que la de CGT a les 12h. Ambdues tenen el seu punt de trobada en la Plaça de Sant Agustí.

Arxivat a:

Destacats