La Línia 10 de metro podria passar pel Mercat Central

En gener de 2019, començarà la primera fase de la L10, que connectarà el carrer Alacant amb la Ciutat de les Arts i les Ciències

Guardar

T2 metrovalencia linea 10
T2 metrovalencia linea 10

Comença el compte enrere perquè arranque el projecte de represa de les obres de la Línia 10 de metro -antiga T2- que estaven paralitzades des de l'any 2011, quan l'anterior govern valencià el va posar a la cua en els projectes de mobilitat de la ciutat. No obstant això, ara, el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, no només ha anunciat que es reprendran en gener de 2019, gràcies als fons europeus, sinó que, a més, ha anunciat una nova mesura que, sens dubte, revolucionarà València.

La L10 podria perllongar-se des del carrer Alacant fins a Pont de Fusta, passant pel Mercat Central

I és que Puig ja ha avançat, en la Conselleria d'Infraestructures, que s'ha encarregat un estudi de viabilitat per valorar la prolongació de la Línia 10 de Metrovalencia que travessaria Ciutat Vella. D'aquesta manera, l'ampliació de la línia de metro aniria des del carrer Alacant al Mercat Central, on ja està construïda l'estructura de l'estació i es necessitaria connectar aquest tram amb un túnel, i finalitzaria en Pont de Fusta.

En aquest sentit, Ximo Puig ha assenyalat que s'ha passat 'd'una línia que estava totalment abandonada a engegar el procés perquè la connexió de Natzaret al Pont de Fusta per metro i tramvia siga possible'. No obstant això, en cas d'aprovar-se l'estudi de viabilitat, estaríem parlant d'una ambiciosa infraestructura que travessaria Ciutat Vella, a través d'un túnel subterrani. Així i tot, encara segueix sent una incògnita com serà el procés definitiu.

De fet, el President de la Generalitat va deixar clar que 'els projectes es realitzaran tenint en compte la nostra realitat pressupostària. No renunciarem a una infraestructura de transport fonamental, però no malgastarem recursos ja invertits pels valencians'.

Fases de construcció de la Línia 10

Com ja vam avançar a València Extra, la represa de les obres de la inacabada Línia 10 és ja una realitat amb uns terminis marcats. Així, Puig va anunciar que, amb tota probabilitat, serà en gener de 2019 quan comencen les obres del tram que va des del carrer Alacant fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències, que consistiria en un soterrament de les vies fins a Hermanos Maristas, i en superfície fins al complex de Calatrava.

Però això no és tot, ja que el President de la Generalitat també va informar de la redacció del projecte, que connectaria el barri de Natzaret, a través de la L10. D'aquesta manera, tot apunta al fet que, a l'octubre d'aquest any, ja podria estar aprovat el projecte perquè, al gener, comence la primera fase entre el carrer Alacant i la Ciutat de les Arts i les Ciències per a, després, engegar la segona fase, que consistiria en la connexió entre l'Oceanogràfic i Natzaret.

Destacats