Un tramvia que connecte els tres barris del Marítim

Es preveu que la línia 10 de tramvia es finalitze en la pròxima legislatura

Guardar

tranvia
tranvia

  • 'València en Bici' presenta una proposta per a connectar el Jardí del Túria amb La Marina
  • Noves connexions en La Marina de València per a facilitar la mobilitat
  • Els nous projectes de carril bici per al 2018
La nova Comissió de Mobilitat, recolzada per la Marina, s'ha proposat millorar les connexions entre la ciutat i una de les zones més emblemàtiques i populars de València: La Marina. Per aquest motiu, sol·licitaran tant a l'Ajuntament, com a la Generalitat Valenciana no solament que s'augmente la presència del transport públic amb un augment de la freqüència d'autobusos, sinó que a més s'engegue els mecanismes necessaris per a dur a terme la línia de tramvia L10 (antiga T2) fins a la línia T6 Marina València.

Un projecte ambiciós que l'Alcalde de València, Joan Ribó, després d'una reunió amb la Consellera d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ja va expressar el seu desig de connectar el barri de Natzaret amb la Malvarrosa, a través d'una línia de tramvia que recorreguera tota la façana marítima de València. En aquest sentit, Ribó ja anunciava que 'Natzaret creixerà per molts motius, que es veuran molt ràpidament, i tenim tota La Marina de València. Per això, pensar en un transport públic seria un objectiu que a llarg termini sí ens plantejaríem perquè ens sembla fonamental'.

No obstant això, s'ha reconegut la complexitat d'aquesta infraestructura, ja que es tractaria de connectar els tres barris del Marítim, a través de la Marina, amb una línia de tramvia que enllaçaria amb les línies T4 i T5, que ja recorren part del Cabanyal i la Malvarrosa. De moment, aquest projecte no està sobre la taula. Així, en principi, ja s'ha aprovat l'estudi per a l'engegada de la finalització de la Línia 10 del tramvia fins a Natzaret, i que es preveu que no es finalitze fins a la pròxima legislatura.

Comissió de Mobilitat

Aquesta nova comissió està formada pel Consorci València 2017, els sindicats CCOO Sector del Mar i UGT, l'Autoritat Portuària de València, ATEIA Transitàries, l'Associació de Navilieres Valenciana i el Col·legi d'Agents de Duanes. Diverses entitats que treballen per un objectiu comú: millorar la mobilitat sostenible en l'entorn. D'aquesta manera, a més de reivindicar aquestes millores en el transport públic, ja han aprovat impulsar diferents mesures, com la instal·lació d'aparcabicis segurs i promoure l'ús de vehicles no contaminants.

De moment, i gràcies al Consorci, ja s'han adequat 500 metres de carril bici, s'han instal·lat forquetes per a l'aparcament segur de bicicletes, s'han col·locat senyals informatius del temps de desplaçament amb bici, i es preveu l'habilitació d'altres set quilòmetres de carril bici. És evident que la societat valenciana cada vegada està més conscienciada de la importància de desplaçar-se amb vehicles més sostenibles. El nombre d'usuaris de l'anell ciclista, així com el nombre de ciutadans que utilitzen el transport públic està augmentant considerablement, i la ciutat de València s'està adaptant a aquesta demanda per a, entre tots, crear una ciutat molt més amigable on els vianants siguen el protagonista.

Destacats