La coneguda 'Casa de los Caramelos' baixa la persiana

Després de, aproximadament, 63 anys, la Casa de los Dulces es veu obligada a tancar pel cessament del lloguer del local

Guardar

https://devacacionesypuentes.com
https://devacacionesypuentes.com

Qui no ha sentit parlar de la famosa 'Casa de los Caramelos'. Una botiga mítica, situada en el cantó del carrer Muro de Santa Ana, que no sols ha sigut un punt emblemàtic de la ciutat de València, sinó que a més, ens ha endolcit la vida durant 63 anys.

La Casa de los Dulces, com realment es cridava, va ser inaugurada en 1953. I des de llavors, ha format part de la nostra història. Amb els seus impressionants aparadors ha atret tant a nombrosos valencians, que no podien evitar entrar a comprar qualsevol cosa quan passaven per la porta, com a centenars de turistes, que no se n'anaven de la ciutat sense fer-se la típica foto.

No obstant això, no s'ha pogut evitar abaixar la persiana, després que s'haja negat l'ampliació del contracte de lloguer. I és que este local, que en un primer moment era propietat de l'Arquebisbat, va ser posat en subhasta en 2005, i adquirit per Les Corts per mitjà del pagament de 6,8 milions d'euros amb la intenció d'ampliar les instal·lacions. En este sentit, es rumorejava la possibilitat d'ubicar l'oficina de la Sindicatura de Comptes.

En aquell moment, l'únic inquilí era la Casa de los Dulces amb un contracte de lloguer vigent fins a 2016. D'esta manera, una vegada finalitzat este període, i a pesar dels molts esforços dels propietaris per mantindre obert este mític local, la Generalitat, a la que, actualment, pertany estes instal·lacions per una cessió de Les Corts, ha decidit no continuar amb el seu lloguer.

A pesar que es mantindrà la botiga ubicada en el carrer Xàtiva, amb el tancament de 'La Casa de los Caramelos,' es tanca també una etapa important per a tots els que hem considerat esta botiga com un referent de la nostra ciutat. Així i tot, estem convençuts de què el cantó dels dolços romandrà sempre en la memòria col·lectiva de tots els valencians.

Destacats