La balança s'inclina a favor de les plataformes veïnals contràries al PAI de Benimaclet

Aquest dijous, Cuidem Benimaclet ha convocat una jornada per a celebrar la decisió de l’ajuntament de rebutjar el PAI

Guardar

benimaclet_pai
benimaclet_pai

Els veïns i veïnes de Benimaclet han aconseguit inclinar la balança a favor seu. L'alcalde de València, Joan Ribó, comunicava als responsables de Metrovacesa, l'empresa encarregada d'executar el PAI de Benimaclet, que l'ajuntament no recolzaria la proposta presentada en la qual es preveia la construcció de 1.300 habitatges, així com la urbanització, d'aproximadament, 270.000 metres quadrats. En contraposició, Ribó s'ha mostrat més pròxim a les propostes veïnals que demanaven, entre altres mesures, la protecció de l'horta.

"L'actuació en Benimaclet s'ha de dur a terme seguint la mateixa línia del model d'Urbanisme que estem impulsant en altres zones com el Cabanyal, Ciutat Vella o Natzaret, totes elles consensuades amb el moviment veïnal", explicava Ribó. Així mateix, assenyalava que, encara que la proposta de Metrovacesa recollira un espai denominat 'zona verda', la veritat és que "Benimaclet té zones d'horta en cultiu" que és necessari protegir.

Una decisió que podrà comportar una batalla legal entre l'Ajuntament de València i l'empresa constructora, que ja ha anunciat que defensarà els seus drets. No obstant això, les diferents associacions veïnals del barri, que han estat lluitant per la paralització del PAI de Benimaclet, s'han mostrat satisfetes per aquesta decisió de l'alcalde de la ciutat. Així, l'Associació de Veïns de Benimaclet considerava "un triomf del teixit associatiu del barri la idea de mantenir l'horta en el desenvolupament del PAI".

Així, una altra de les peticions de Ribó va ser la necessitat no sols de dur a terme un projecte consensuat amb els veïns i veïnes, sinó també que la nova urbanització i edificació es faça tenint en compte la integració amb les construccions i dotacions del barri ja existents. Per aquest motiu, les diferents plataformes veïnals no descansen i continuen reunint-se per a dibuixar el nou PAI.

D'aquesta manera, Cuidem Benimaclet ha convocat, dijous que ve, 16 de juliol, una jornada de celebració per la negativa de l'Ajuntament a l'actual PAI, però també de treball perquè, com diuen, "ara comença tot. La mobilització permanent i l'organització amb unitat és la clau". Així, a les 12.00 hores, a la plaça de Benimaclet, informaran en roda de premsa dels últims esdeveniments.

A la vesprada, a les 20.00 hores, han organitzat una cercavila pel barri i, a les 21.00 hores, s'obrirà un punt informatiu sobre el procés del PAI i el procés participatiu Repensem Benimaclet. Finalment, a les 21.30 hores, serà el torn d'un sopar a la fresca amb tots els veïns i veïnes que, per fi, veuen com les seues reivindicacions s'han tingut en compte.

Arxivat a:

Destacats