Ribó defensa la protecció de l'horta i la importància d'arribar a un consens veïnal al PAI de Benimaclet

Guardar

ribo_pai_benimaclet
ribo_pai_benimaclet

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat la protecció de l'horta productiva de Benimaclet i la necessitat de gestionar els plans urbanístics en consens amb el moviment veïnal. Ribó s'ha reunit aquest matí amb una representació de Metrovacesa i l'Agrupació d'Interés Urbanístic (AIU) de Benimaclet, constituïda per a poder exercir com a agent urbanització del PAI de Benimaclet. Al final de la reunió, l'alcalde ha destacat davant els mitjans de comunicació la «importància que projecte incloga els plantejaments aportats des dels moviments veïnals del barri, que ha qualificat de «molt raonables.

Ribó ha explicat que des del Govern Municipal s'està treballant en la definició d'un projecte consensuat que ha de portar endavant la delegació de Desenvolupament Urbà Sostenible. «Des del Govern Municipal volem tirar aquest projecte endavant d'una manera consensuada», ha explicat Ribó, «en la mateixa línia del model d'Urbanisme que estem impulsant, i que està significant un gir evident, com per exemple les actuacions i planificació urbanístiques en el Cabanyal, Ciutat Vella o Natzaret, totes ells consensuades amb el moviment veïnal». La trobada ha tingut lloc a petició de l'empresa i de l'AIU, que l'havien sol·licitat a finals de febrer, just abans de la declaració de l'Estat d'Alarma.

L'alcalde ha subratllat la importància que les actuacions urbanístiques en els diferents barris de la ciutat es planifiquen de manera integral i d'acord amb els elements definitoris ja existents en cada barri, i que el resultat puga ser una actuació totalment integrada. Quant a la reserva d'horta, si bé la proposta de Metrovacesa recull un espai denominat 'zona equipada verda', cal tindre en compte que Benimaclet té en aquests moments zones d'horta en cultiu, en producció, que l'alcalde ha defensat que romanguen com a element definitori i valuós de la zona.

Arxivat a:

Destacats