EUPV insisteix en la necessitat d'una solució "definitiva" al PAI de Benimaclet amb participació ciutadana

Guardar

benimaclet_pai
benimaclet_pai

La coordinadora d'Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha insistit en la "necessitat" de "donar una solució definitiva" al PAI de Benimaclet i "atendre" la participació ciutadana i a l'estudi realitzat per la Universitat de València (UV) que "demostra que el projecte pot ser transformat de manera radical".

Així s'ha manifestat Albert davant l'"encreuament de declaracions contradictòries realitzades per l'equip de govern en els últims dies".

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de donar una solució "definitiva" al PAI de Benimaclet: "No hi ha excusa, els veïns i veïnes continuaran defensant una política urbanística que s'allunye dels interessos econòmics de les empreses privades, que faça valdre les propostes derivades de la participació ciutadana i aposte per l'interés col·lectiu, amb un urbanisme no agressiu i que siga capaç d'integrar horta i barri".

La dirigent d'EUPV ha defensat que "és hora que l'Ajuntament es pronuncie i mostre un posicionament únic sobre si està amb els veïns i veïnes o si, per contra, prefereix mantenir la defensa dels interessos privats de les grans empreses constructores".

En aquesta línia, ha remarcat que la urbanització del PAI de Benimaclet "segueix pendent d'execució des de fa 25 anys", un fet que, segons Albert, "ha condemnat al barri a conviure en un entorn degradat i insalubre i a no disposar d'equipaments com a parcs, centres per a les persones majors o espais educatius, esportius i socioculturals".

"El passat 26 de gener el veïnat es va mobilitzar i va tornar a exigir un projecte que s'allunye definitivament dels interessos empresarials i on l'edificabilitat es reduïsca notablement així com ha quedat reflectit en el projecte sorgit de la participació veïnal, on s'aposta per un urbanisme menys agressiu", ha recalcat.

Albert ha destacat l'existència d'un estudi realitzat per la Universitat de València a proposta de l'Associació Veïnal de Benimaclet i la Plataforma Cuidem que "demostra que el projecte pot ser transformat de manera radical". "Ha arribat el moment de donar solució a aquest bloqueig urbanístic i que el govern municipal es posicione clarament per l'interés de la ciutadania i no per continuar prevalent els interessos privats", ha explicat.

"APOSTA CLARA PER LA PARTICIPACIÓ REAL"

Per a Esquerra Unida, l'"aposta" per la participació ciutadana "ha d'anar molt més enllà de l'estètic": "Exigim una aposta clara per la participació que compte amb el teixit social i associatiu de la ciutat i que, per descomptat, tinga conseqüències reals en les polítiques municipals que afecten directament la ciutadania".

D'aquesta manera, i en relació amb el PAI de Benimaclet, la coordinadora d'EUPV a la ciutat ha assenyalat que el govern municipal "no pot donar l'esquena a les propostes desenvolupades pels mateixos veïns i veïnes i que el mateix Ajuntament ha impulsat".

"L'objectiu, per tant, ha de ser un PAI més sostenible, on l'edificabilitat no distorsione amb el nucli històric del barri i on el patrimoni cultural i arquitectònic del qual va ser horta siga respectat i recuperat", ha agregat.

Finalment, Albert ha defensat que Esquerra Unida "sempre ha secundat, des de l'aprovació del PAI en 1994, la posició del moviment veïnal del barri". Així mateix, ha subratllat les "reiterades" propostes de la seua formació "durant anys" perquè la urbanització del PAI "passara a ser controlada directament per l'Ajuntament a través d'AUMSA com a agent urbanitzador públic".

"Si això haguera sigut així, la negociació entre l'associació veïnal i l'agent urbanitzador s'estaria desenvolupant des d'una òptica molt diferent, anteposant els interessos generals per damunt dels especulatius", ha finalitzat.

Arxivat a:

Destacats