L'Horta de València mostra les seues particularitats al món a Fitur

Torrent, Alfafar o El Puig mostren en la fira internacional que tenen "molt a oferir", amb especial rellevància de la gastronomia

Guardar

L'Horta de València mostra les seues particularitats al món a Fitur

La Comunitat Valenciana té molts atractius i sectors on es genera riquesa, però sens dubte un dels més importants és el Turisme: prop del 17% del PIB de l'autonomia està relacionat amb aquest sector. Per això, des de la Generalitat s'aposta per una forta presència en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que, ara, se celebra a Madrid. Un lloc on també tenen buit i protagonisme València i les localitats de l'Horta. Gastronomia, monuments o platja; vénen per a mostrar ‘el seu’ i, així, demostrar que tenen “molt a oferir”.

Un dels ‘punts forts’ de l'Horta és la gastronomia: rica i amb nexes comuns entre les diferents localitats, però amb particularitats úniques. És, precisament, el que ahir mostrava Torrent en la fira. Per a Jesús Ros, l'alcalde de la ciutat, és una oportunitat per a parlar de Torrent i demostrar, fins i tot amb degustacions, tot el que la localitat de l'Horta Sud pot oferir. "La Torre, el museu Comarcal... En definitiva, conéixer un poble entranyable i amorós que vol potenciar tot el que és seu", ha asseverat l'alcalde sobre la motivació de Fitur.

Es tracta d'una nova edició de FITUR en la qual els diferents exemples de la Comunitat Valenciana incideixen, de nou, en la desestacionalització. És una cosa que, també, està aplicant El Puig de Santa Maria. Luisa Salvador, alcaldessa del municipi, incideix en la importància de donar-se a conéixer en un escenari mundial com aquest, en el qual parlen dels “monuments”, rutes accessibles i la mateixa platja del Puig. Tot, amb una nova oferta de ‘packs’ per a aconseguir atraure famílies i turistes “de les comunitats pròximes”. "El Puig té una oferta gran; cultural, de patrimoni, gastronomia... És ideal per a passar el dia", ha assenyalat Salvador.

Massamagrell ha arribat a Fitur "en gran", segons assenyala el mateix alcalde, Paco Gómez; una gran escultura del poble, que l'assenyala com a enclavament de la Ruta del Greal, està ara en la fira. Creu que promocionar eixa ruta és, al final, una cosa "necessària" que posa "a Massamagrell en el mapa".

Llaços i solucions

També estava present Juan Ramón Adsuara, Alcalde d'Alfafar. No obstant això, no ve en qualitat de representant de la localitat, sinó com a diputat de la Diputació de València. Es troba present amb un objectiu “municipalista”, de suport als centenars de localitats de la província. Assenyala, no obstant això, la utilitat de Fitur com a lloc de trobada o “network” per a poder parlar, des dels consistoris, amb altres representants de la Diputació o la Generalitat, crear llaços i buscar solucions.

L'Alcalde del Cap i Casal, Joan Ribó, també va acudir a Fitur al costat d'altres regidors de la corporació. Ha ressaltat el valor habitual del 'turisme de platja', però també en el potencial de la naturalesa al voltant de la ciutat. Una aposta que concerneix els municipis de l'àrea metropolitana, perquè l'Horta de València és un element cada vegada més potenciat com a enclavament turístic. "Hi ha molts turismes. Volem potenciar-ho sectorialment, també amb la voluntat desestacionalitzar, i que siga respectuós amb els valencians i valencianes, a més d'agradable per a ells", ha assenyalat.

Arxivat a:

Destacats