L'encesa d'un peveter commemorarà la suspensió de les Falles

Estarà encés entre el 10 i el 19 de març en la plaça de l'Ajuntament de València

Guardar

Crema Falla Municipal Marzo 2020-9
Crema Falla Municipal Marzo 2020-9

El pròxim 10 de març es complirà un any des de la suspensió de les Falles per la crisi sanitària derivada de la Covid-19. Per a commemorar aquesta data s'ha previst l'encesa d'un peveter, sent el foc l'element que conjumine un homenatge a les víctimes del coronavirus i l'esperit de la festa.

El peveter, que substitueix la idea de cremar el bust de la meditadora, estarà encés en la plaça de l'Ajuntament de València fins al dia 19, jornada en la qual hagueren conclòs unes festes que enguany, de moment, passen a ser virtuals.

I és que la celebració de les Falles de València de 2021 hauran d'esperar fins al segon semestre de l'any. No obstant això, des de Junta Central Fallera no volien deixar passar l'oportunitat de, almenys, mantenir viu l'esperit faller durant els dies en què tradicionalment se celebren les festes josefines.

D'aquesta manera, València comptarà, per primera vegada en la història, amb unes Falles Virtuals.

Així, del 26 de febrer al 19 de març s'ha preparat una programació online, amb l'única excepció de l'acte del 10 de març en la plaça de l'Ajuntament, o el lliurament de flors a la Verge, que es podrà realitzar, de manera controlada, en la basílica.

Destacats