L'Almodí ret homenatge als 218 parcs de barri de València

Guardar

parques-de-barrios
parques-de-barrios

L'edifici de l'Almodí acull una àmplia exposició que ret homenatge als 218 parcs de barri de València, que configuren més d'un milió de metres quadrats de zones verdes repartides per tots els racons de la ciutat. «Són els jardins que queden més a prop i que tots els veïns i veïnes de la ciutat utilitzem de manera diària. Formen part de les nostres vides i aquesta exposició els valora i els fa un sentit homenatge», ha dit en l'obertura de l'exposició la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

L'exposició usa diferents tècniques visuals com ara animacions òptiques sobre una maqueta de la ciutat, vídeos, fotografies i cartografies per fer un ampli recorregut d'aquests espais de València. Els vídeos arrepleguen nombrosos testimonis d'usuaris dels parcs que expliquen que signifiquen per a ells aquests espais verds i quines activitats desenvolupen en ells.

L'animació visual –que usa les últimes innovacions tecnològiques- sobre la maqueta de la ciutat fa un recorregut pels diferents barris i tipus de parcs i aporta dades molt interessants. Va canviant de colors per facilitar la comprensió i fer més atractiva la informació.

D'altra banda, la ciutadania disposa, també des de hui, d'una nova plataforma per a millorar els parcs de barri de València. La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha participat, paral·lelament, en la presentació de la web www.valenciaparcsdebarri.es, on es poden visualitzar els 218 parcs repartits per tota la ciutat, «tot i que són l'opció més pròxima per a l'entreteniment de xiquets i majors i ocupen quasi un milió de metres quadrats utilitzats diàriament per milers de ciutadans».

«Amb aquestes iniciatives es pretén involucrar la ciutadania en la millora dels parcs perquè aquests s'adapten a les demandes veïnals com poden ser la falta de vegetació o d'algunes instal·lacions», ha explicat la regidora.

Durant la jornada s'ha abordat la importància dels parcs de barri en el model de l'estructura verda de València, i s'ha explicat l'objectiu de la nova web que és arreplegar l'opinió ciutadana així com la seua valoració sobre els parcs. «D'aquesta manera, ciutadans + professionals + responsables públics, tal com especifica la web, contribuirem a millorar la qualitat de vida urbana de la nostra ciutat».

Pel que fa a l'exposició, que s'organitza en col·laboració de la Universitat Politècnica de València, estarà oberta fins al 4 de novembre a l'Almodí. Ha sigut comissariada pels professors del Departament d'Urbanisme i Arquitectura de la UPV Ana Portalés, Vicente Colomer i David Urios.

Arxivat a:

Destacats