L'Ajuntament i SEO/BIRDLIFE organitzen una activitat a la platja de la Garrofera per a retirar plantes exòtiques invasores

Guardar

cartell activitat Platja de la Garrofera CAS
cartell activitat Platja de la Garrofera CAS

Dissabte, dia 9, de vesprada, es realitzarà una nova activitat al Parc Natural de l’Albufera oberta a tota la ciutadania. L’objectiu serà conscienciar sobre la necessitat de preservar la flora autòctona al parc natural i es procedirà a retirar tot un seguit de plantes exòtiques invasores a la platja de la Garrofera.

El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat els objectius d’esta activitat, en el marc del treball que l’Ajuntament de València, la Conselleria de Medi Ambient i SEO/BirdLife estan realitzant des de la primavera per a retirar la planta anomenada bàlsam (Carpobrotus edulis) al litoral de l’Albufera: “Amb esta activitat volem retirar exemplars de plantes exòtiques invasores i volem conscienciar visitants i veïnat de les urbanitzacions pròximes sobre la importància del problema d’este tipus de vegetació i la necessitat d’evitar eixes plantes als seus jardins i balcons”.

El Servici Devesa-Albufera aportarà bosses per a recollir matèria vegetal i retirar-la dels punts on s’acumulen. D’altra banda, hi haurà monitors de SEO/BirdLife, que a més aportarà guants i aixades i que cobrirà amb una assegurança totes les persones participants. Precisament per este motiu cal una inscripció prèvia de totes les persones interessades a participar-hi. Poden sol·licitar-la en el correu electrònic [email protected]

Entre els reptes de la jornada hi haurà eliminar per complet els exemplars de bàlsam (Carpobrotus edulis), a banda de retirar altres exemplars de piteres (Agave americana), figueres paleres (Opuntia ficus-indica) i onagres (Oenothera biennis). L’activitat s’encetarà a les 17.30 hores al Muntanyar de la Mona, al nord de la Gola de Pujol, i es preveu que finalitze al voltant de l’antic hotel Sidi Saler vora les 8 de la vesprada.

Destacats