L'Ajuntament crea la videoacta digital per a facilitar l'accés a la informació

Guardar

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

Des de la Regidoria de Govern Obert i Participació Ciutadana, s'ha impulsat un Pla de millora de la transparència i accessibilitat als òrgans col·legiats municipals. És per això, que s'ha creat en la web de l'Ajuntament la videoacta digital de tots els plens d'aquesta legislatura, una eina tecnològica que possibilita accedir als plens de manera directa.

La videoacta és una ferramenta tecnològica innovadora que possibilita crear videoactes dels plens municipals i indexar-los de manera que la ciutadania puga trobar de manera fàcil i ràpida la informació que desitja dels plens municipals. Amb la videoacta es pot accedir directament als punts de l'ordre del dia o a les intervencions que siguen d'interés per a la ciutadania, de manera que permet un accés als plens de l'Ajuntament d'una manera més directa.

«És necessari fer efectiu, com més millor, el principi de publicitat de les sessions. La publicitat es converteix en un mecanisme de control, pel qual el sistema democràtic s'assegura que la divulgació de la informació donarà lloc a l'exercici responsable del poder, en el sentit de rendició permanent de comptes davant la ciutadania per les decisions que es prenen» declara la regidora de Govern Obert en funcions, Neus Fàbregas Santana.

L'objectiu és facilitar l'accés de la ciutadania als processos decisoris, per tal de millorar la qualitat i accessibilitat de la informació i facilitar la comunicació interactiva. L'eina ja està disponible des de hui en l'enllaç següent:https://sesiones.valencia.es/SP_VAL_VALP4625200C0?lang=va-ES .

Arxivat a:

Destacats