Ja hi ha data per a la celebració de les Falles 2021

La Conselleria de Sanitat s’ha reunit amb representants del món faller per a abordar com seran les Falles de València de 2021

Guardar

Ofrenda EP
Ofrenda EP

Ja hi ha data per a la celebració de les Falles de València de 2021. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, s'ha reunit, aquesta vesprada, amb representants del món faller per a abordar quan se celebraran les Falles i quines activitats estaran permeses. Així, sempre que ho ratifiquen en la pròxima assemblea de presidents i presidentes de les comissions falleres, les Falles de 2021 se celebraran de l'1 al 5 de setembre, encara que la plantà infantil serà el 31 d'agost. No obstant això, i tenint en compte que "no només se celebren Falles a la ciutat de València, la resta de municipis podran triar la data que millor els convinga des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre".

El passat 4 de maig, en la primera reunió de la Mesa de Seguiment de la Covid-19, el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ja va avançar que la corporació municipal treballava amb la idea de celebrar Falles en el segon semestre de 2021. No obstant això, i davant la imminent fi de l'estat d'alarma, es va acordar una segona reunió, que ha tingut lloc aquesta vesprada, per a concretar el quan i el com.

Malgrat que es remenaven tres dates: la segona quinzena de juliol, principis de setembre o el mes d'octubre, coincidint amb la celebració del 9 d'Octubre, la veritat és que des de feia una setmana el mes de setembre sonava amb més força, i així ha sigut. I és que si es compleixen els plans del Govern, el pròxim 18 d'agost s'aconseguiria eixa immunitat de grup necessària per a poder organitzar esdeveniments que atraguen gran afluència de públic.

De fet, l'estratègia de vacunació a la Comunitat Valenciana avança a bon ritme, i com assenyalava el president de la Generalitat, Ximo Puig, "si es compleix amb l'enviament de dosis pactades, a la fi del mes de maig la població major de 60 estarà vacunada, mentre que a la fi de juny ho estaran les persones majors de 50 anys. Una situació que marcarà un punt d'inflexió".

Així i tot, les Falles de 2021 no serà com la d'anys anteriors, sinó que seran unes "Falles de transició". D'aquesta manera, com explicava el president de la Interagrupació Fallera, Guillermo Serrano, "sempre hem dit que l'important era plantar i cremar. La data que ens donen plantarem i cremarem. Això sí, seran unes Falles amb responsabilitat".

Destacats